UA2892 發表於 2022-12-8 14:41

teddybus 發表於 2022-12-8 14:51

港島人咁鐘意厹咪學炮北版友買膘囉,仲唔使理佢加302%, 320%定500%添

hkcctim2012 發表於 2022-12-8 15:18

萬能的九巴月票解決一切是常識吧🤪喺港島仲要特登揀九巴嚟坐點解唔買月票

ate214 發表於 2022-12-8 16:12

再嘈連MAF $4都加價

GD1570 發表於 2022-12-8 16:20

hkcctim2012 發表於 2022-12-8 15:18
萬能的九巴月票解決一切是常識吧🤪喺港島仲要特登揀九巴嚟坐點解唔買月票 ...
喺港島用九巴月票北岸通勤應該唔難用到$780,條條線都係$10起跳。
去程968回程680/681夾埋等於人哋一轉大西北...

poohpter 發表於 2022-12-8 18:41

建議樓主將你嘅信件及回覆轉寄俾區議會同消委會,配合埋你「少人用就批取消一樣有問題」想法,
再引伸今次係900,日後或會係任一路線:funk:,
即變相繞過行政會議加價,睇下運輸署點回應區議員/消委會{:2_38:}?

另外,「九巴第900號線往來白石角及灣仔,屬新界東居民的日常通勤路線」,即係叫住灣仔返沙田夜班朝早走嘅冇得出聲,對嗎:@?

12Lane 發表於 2022-12-8 18:50

冇錯呀,少人用唔等於可以冇,樓主仲唔快D敦促九巴全日雙向開900加埋通宵N900開全晚?

MatthewY 發表於 2022-12-8 21:07

樓主咁諗法,新巴 590,九巴 70……,一堆線要復辦啦

Lkopm 發表於 2022-12-8 21:16

GD1570 發表於 2022-12-8 16:20
喺港島用九巴月票北岸通勤應該唔難用到$780,條條線都係$10起跳。
去程968回程680/681夾埋等於人哋一轉大 ...

但係唔值呢,
例如你每日搭兩個站,當另一公司收費$6.8, 當你每個月搭40次,都只需272元,但買月票要780元,你覺得邊樣值啲?

cky 發表於 2022-12-8 21:52

樓主好似話自己係魚蛋同鄉?
明明個區連九巴一條線都冇
都咁鍾情九巴
唔好話四蚊
四十蚊一程都照坐吧?

不過往返屋企就冇得坐又真係幾慘慘豬嘅
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: TCU 900分段回覆