tommy14D 發表於 2022-12-12 19:16

li1872903 發表於 2022-12-12 18:58
搞咩將軍澳道入將軍澳仲係會塞車?

唔通秀茂坪道累街坊?Google map 車龍同未開通前差唔多

Citcalag 發表於 2022-12-12 19:17

唔通秀茂坪道累街坊?Google map 車龍同未開通前差唔多

似係啦,睇google map隧道口都唔塞,個龍頭喺收費廣場果邊

Ricky403 發表於 2022-12-12 19:25

Citcalag 發表於 2022-12-12 12:33
睇埋下晝先,呢度有人話下繁會塞到上返Megabox,今日6-7點就知係唔係啦

六點半左右觀繞東行近麵粉廠慢車

jacky03 發表於 2022-12-12 19:29

li1872903 發表於 2022-12-12 18:58
搞咩將軍澳道入將軍澳仲係會塞車?

一係將軍澳隧道避唔到塞車的命運,一係有車手表演🤡

KW2523 發表於 2022-12-12 19:35

未通將藍之前都係上秀茂坪道塞過入隧道

Citcalag 發表於 2022-12-12 19:37

KW2523 發表於 2022-12-12 19:35
未通將藍之前都係上秀茂坪道塞過入隧道

同一時間而家茶果嶺道、將藍隧道都暢通無阻,即係其實以前將軍澳道東行係比上山既車塞住條慢線,搞到觀塘繞道落將軍澳道都塞埋。

teddybus 發表於 2022-12-12 19:41

Citcalag 發表於 2022-12-12 19:17
似係啦,睇google map隧道口都唔塞,個龍頭喺收費廣場果邊

個前收費廣場收淨2條線,唔塞就假

Tummy 發表於 2022-12-12 19:41

同一時間而家茶果嶺道、將藍隧道都暢通無阻,即係其實以前將軍澳道東行係比上山既車塞住條慢線,搞到觀塘 ...

係咪尋日塞到啲人今日唔敢行將藍 ;P

Citcalag 發表於 2022-12-12 19:43

teddybus 發表於 2022-12-12 19:41
個前收費廣場收淨2條線,唔塞就假

而家1940 條龍無左了,似乎都比以前無咁塞,而且將個樽頸推前左,變相應該實際塞短左時間,以前過左收費廣場仲要排多1-2分鐘

tommy14D 發表於 2022-12-12 19:44

同一時間而家茶果嶺道、將藍隧道都暢通無阻,即係其實以前將軍澳道東行係比上山既車塞住條慢線,搞到觀塘 ...

睇tvb 個實時直播見到入將軍澳隧道係順,因為淨係開兩條線所以唔洗隧道出面切線,應該上山累事
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 5 條經將藍公路新線首航 將軍澳兩條隧道皆暢通