brianso198 發表於 2023-1-31 12:14

ky927 發表於 2023-1-31 11:39
咁複雜做乜 x 2
𠝹過哂服務定位便可

太古鰂魚涌從此要碌哂成條英皇道甚至高士威道

好嘢好嘢

brianso198 發表於 2023-1-31 12:16

106116_1023 發表於 2023-1-31 12:13
咁複雜做乜 x 3
我既意見係...
A10 (不變,只增設特班深灣至機場)

點解返柴灣方向要不變?明明最拖時間係過西環後至北角呢段
A11又唔係做唔到,720/722又唔係做唔到

ate214 發表於 2023-1-31 12:18

ky927 發表於 2023-1-31 11:39
咁複雜做乜 x 2
𠝹過哂服務定位便可

A11出維園道
A17落南區

成個銅鑼灣被放置?

106116_1023 發表於 2023-1-31 12:27

brianso198 發表於 2023-1-31 12:16
點解返柴灣方向要不變?明明最拖時間係過西環後至北角呢段
A11又唔係做唔到,720/722又唔係做唔到 ...
得,但係A10要加番機場去石塘咀$45分段(更正:應該係機場去堅城$40分段先岩)、18X要加番個嘉安街$8分段、720/722加番個$6.5灣北分段補償

brianso198 發表於 2023-1-31 12:32

106116_1023 發表於 2023-1-31 12:27
得,但係A10要加番機場去石塘咀$45分段、18X要加番個嘉安街$8分段、720/722加番個$6.5灣北分段補償
...
點解要加?

同埋以而家個情況,似乎應該甩灣仔而非西環
最近西環落嘅人唔係少,灣仔無補償係無問題

106116_1023 發表於 2023-1-31 12:40

brianso198 發表於 2023-1-31 12:32
點解要加?

同埋以而家個情況,似乎應該甩灣仔而非西環

咪話左補償囉,本身石塘咀客可以俾$45坐入/出機場,
本身石塘咀客可以$8坐去東區,本身灣仔客可以俾$6.5坐去東區。
咁你究竟想點?淨飛灣仔?飛哂?

ate214 發表於 2023-1-31 12:45

106116_1023 發表於 2023-1-31 12:40
本身石塘咀客可以$8坐去東區,本身灣仔客可以俾$6.5 ...

用專二既收費模式套係專一既路線?
Seriously?

brianso198 發表於 2023-1-31 13:04

本身石塘咀客可以$8坐去東區,本身灣仔客可以俾$6.5 ...

來回飛哂中環灣仔咪算

106116_1023 發表於 2023-1-31 13:06

ate214 發表於 2023-1-31 12:45
用專二既收費模式套係專一既路線?
Seriously?
咁當初$8、$6.5分段原意係乜野?
淨講專二,
如果A12真的飛走石塘咀既話... (我唔係讚同)
咁最起碼都補番個A10機場去堅城$40分段啦

ate214 發表於 2023-1-31 13:12

106116_1023 發表於 2023-1-31 13:06
咁當初$8、$6.5分段原意係乜野?
淨講專二,
咁最起碼都加番個A10機場去堅城$40分段啦,

呢兩個分段係沿用專二從來未加過價既分段收費模式
當時依然係比18/720/788貴

依家你想2023年既專一用1998年專二既收費?
邊有咁大隻蛤乸隨街跳
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 建議重組A10 A11 A12 A17