qunow 發表於 2023-2-2 20:01

建議A20和A25合併,A21增設特班

A25 改經下列路線
郵輪碼頭-九龍城碼頭-沐泰街-沐安街-啟晴-亞皆老街-何文田-黃埔-廣東道-富榮花園-赤臘角
A20 取消
深水埗長沙灣段服務由A23及E21取代,另外在E21D服務時間內增設A21經長沙灣道往國泰城及客運大樓的特別班次(時間17:30 20:00)

YouTime 發表於 2023-2-2 21:11

A23已經好慢啦喎,A23行埋長深一個鐘唔知上公路未?;P;P

1181174166 發表於 2023-2-2 21:14

A20 $33->$39
太子無車入機場
廣東道做唔到

前兩點已經另有討論

XL2135/D343344 發表於 2023-2-3 18:18

我寧願A25改郵輪碼頭開,維持尖沙咀直出,另外開A27補返啟麗、airside、上路
A22改行7幹

qunow 發表於 2023-2-4 18:26

YouTime 發表於 2023-2-2 21:11
A23已經好慢啦喎,A23行埋長深一個鐘唔知上公路未?

A23經長深係RPP建議

qunow 發表於 2023-2-4 18:41

1181174166 發表於 2023-2-2 21:14
A20 $33->$39
太子無車入機場
廣東道做唔到

廣東道嗰段跟返A25 RPP走線點做唔到?
收費可以加返單向分段+既有回程折扣
太子受影響乘客數應該比較少,而且有E車,如果真係要補償嘅話搵A21喺繁忙時間開幾班直行長沙灣道特車應該比較合適

1181174166 發表於 2023-2-4 21:59

qunow 發表於 2023-2-4 18:41
廣東道嗰段跟返A25 RPP走線點做唔到?
收費可以加返單向分段+既有回程折扣
太子受影響乘客數應該比較少, ...
何文田兜尖沙咀仲衰過依家
可能我睇錯啦或者4/2更新咗,咁下路又邊條線做?啟德上車唔夠兜要兜埋上何文田?
E21要兜埋青衣東涌後勤區,咁想搭飛機都要上機前三四個鐘上車?仲未計依家拆到E21/A/B/D七國咁亂
繁忙時間定義係?

嗱依家就改到咁:
郵輪碼頭-紅磡碼頭-沐泰街-沐安街-啟晴-亞皆老街-何文田-黃埔-廣東道-富榮花園-赤臘角
假定咁行,睇地圖都覺得兜

qunow 發表於 2023-2-5 01:40

1181174166 發表於 2023-2-4 21:59
何文田兜尖沙咀仲衰過依家
可能我睇錯啦或者4/2更新咗,咁下路又邊條線做?啟德上車唔夠兜要兜埋上何文田?
...

紅磡碼頭寫錯字應該係九龍城碼頭。
其餘走線冇改到,只係加返A21特班,補返E21D經東涌時段嘅太子一段服務,西行服務時間都寫咗出嚟(市區方向A21做到太子)
啟德同何文田都兜多咗,但唔夠客要二合一就咁
下路就一頭一尾分別用九龍城碼頭同黃埔一段去服務,中間嗰段考慮到受影響人數同埋路程都係A22就算

1181174166 發表於 2023-2-5 11:57

qunow 發表於 2023-2-5 01:40
紅磡碼頭寫錯字應該係九龍城碼頭。
其餘走線冇改到,只係加返A21特班,補返E21D經東涌時段嘅太子一段服務 ...
郵輪碼頭去九龍城碼頭再兜返去啟晴,你諗清楚再出post好嗎?
何文田唔夠客咪A20何文田開出南落加士居道,出返彌敦道執下旺角啲客,反正A21都爆哂架啦

qunow 發表於 2023-2-6 00:17

1181174166 發表於 2023-2-5 11:57
郵輪碼頭去九龍城碼頭再兜返去啟晴,你諗清楚再出post好嗎?
何文田唔夠客咪A20何文田開出南落加士居道, ...

九龍城碼頭大概咪+5分鐘?
頁: [1] 2
查看完整版本: 建議A20和A25合併,A21增設特班