tszhinchan3 發表於 2023-2-13 08:31

建議重組682P、988

今年年初新巴將988拉到漫遊馬鞍山先上隧道,682P唔上山,本來諗住可以精簡返682系早繁特班。點知因為988太兜,682P覆蓋又小,馬市恆康街又同988重疊,失去分流作用。而且988回程又唔經錦英,變相令其冇東區特快回程服務。

故建議988上繁錦英苑後改經馬鞍山路雅景台直出,回程耀遜樓後右轉上錦英再落返烏溪沙。同時682P增設回程服務,海栢花園後直去烏溪沙,唔經錦英

天空之神 發表於 2023-2-13 11:52

其實 988 唔上山經馬市
682P 上山直出

會唔會簡單D ?

tszhinchan3 發表於 2023-2-14 13:05

天空之神 發表於 2023-2-13 11:52
其實 988 唔上山經馬市
682P 上山直出

其實唔會快幾多,而且泥涌班大帝恨不得想T7直出,雅景台直出已經好極限

KW2523 發表於 2023-2-14 13:19

40E同X89D都唔見得有咩泥涌客
全部烏溪沙/利安/耀安上車
十四鄉都係起好多D野先搞過海雅景台直出
倒不如988縮去烏溪沙站 682P拉去泥涌

流星☆雨 發表於 2023-2-14 13:41

跟樓主建議,682P係咪應該加班同埋改行西隧?988上繁如果改雅景臺走,係咪應該減班?

另外跟樓主改法,新港城站上繁冇車搭,雅景臺反而over supply??

tszhinchan3 發表於 2023-2-14 14:37

流星☆雨 發表於 2023-2-14 13:41
跟樓主建議,682P係咪應該加班同埋改行西隧?988上繁如果改雅景臺走,係咪應該減班?

另外跟樓主改法,新 ...

682?

天空之神 發表於 2023-2-14 15:26

tszhinchan3 發表於 2023-2-14 13:05
其實唔會快幾多,而且泥涌班大帝恨不得想T7直出,雅景台直出已經好極限
...

泥涌都唧唔到客
如果唔係一早大攪 682X 啦
回程果架 682A 直頭無存在感

流星☆雨 發表於 2023-2-14 20:11

tszhinchan3 發表於 2023-2-14 14:37
682?
682 利安開出時段係錦英後經雅景臺直去富安
頁: [1]
查看完整版本: 建議重組682P、988