757 發表於 2023-2-19 14:20

建議開辦B7A 經清河邨及百和路

現時百和路沿線只有W3線前往任何內地口岸,但西九龍站的過境服務未能配合來往深圳東的交通需求。

為方便清河邨及百和路沿線居民前往香園圍口岸,建議城巴開辦B7A線,來往上水(寶運路)及香園圍口岸,途經清河邨、嘉盛苑及華心邨,只於周末服務。

往香園圍口岸
路線:https://goo.gl/maps/KR7LjWTQASJJ581X8

班次:星期六、日及公眾假期 07:00-20:00 60

收費:$10.0

往上水(寶運路)
路線:https://goo.gl/maps/s4Z7Qc16Rq3BRRpD9

班次:星期六、日及公眾假期 08:00-21:00 60

收費:$10.0

asv98.kw131 發表於 2023-2-19 23:14

嗰陣入上水廣場俾區議員鬧爆,而家仲要入埋民居仲唔同你死過?

JH_LE4612 發表於 2023-2-20 04:16

asv98.kw131 發表於 2023-2-19 23:14

新香港唔一定...反而如果見到B7多雙非嘅,學B3A模式嚟開呢條線我唔意外,更甚係,因為半焗搭,收十一蚊都仲可能得...此乃北水南調呀(至於係軌北資源調軌南,定係河北錢財調河南,就睇閣下點睇...)

AE367 發表於 2023-2-20 09:41

果時班區佬係想架B7行百和路......

andy92 發表於 2023-2-20 10:13

不如搵 B9 兜百和路,順便做埋屯元-粉嶺南
反正 B9 客量真係唔多掂 :L

ky927 發表於 2023-2-20 10:58

andy92 發表於 2023-2-20 10:13
不如搵 B9 兜百和路,順便做埋屯元-粉嶺南
反正 B9 客量真係唔多掂

又不如掉轉,B7行百和路,B8全日不停站經皇后山+粉嶺站出沙田 😆😆😆😆😆

最多大家非繁基本都行30

GM 發表於 2023-2-20 13:22

反建議早繁0710開一班FOR 跨境學童
頁: [1]
查看完整版本: 建議開辦B7A 經清河邨及百和路