HB00610 發表於 2023-3-6 12:05

fly831 發表於 2023-3-6 10:46
其實批禍根男去到尾期已經唔多掂, 得返一兩部KR牌仲跑得下

二手男就一向都差D, 除左個別幾部, 其他唔玩 ...

呢個唔意外,嗰次57M搭中曉飛真係估唔到

歐三AP其實有D晚年上斜仲慢過B.MAN,係講緊頂住油門鎖波都唔到30嗰個Mode都仲爬到佢頭嗰種狀態🤦🏻

nwfb1601 發表於 2023-3-6 20:15

MT593 發表於 2023-3-3 19:17
E6X 咁都叫廢😂😂😂 簡直笑而不語試下咩叫咩係踩極都爆唔起既爛凳V6X 先
...

認真? https://i.imgur.com/3K7L9XM.gif

上個禮拜先坐到某 XE 牌 V6X @ 62X 出觀塘,係屯公三聖斜爬咗
早我少少到站、行緊 60M 嘅 Y 牌 E6X 再放埋佢星。 https://i.imgur.com/icVFqhZ.gif

仲要大家嘅客量係差唔多。 https://i.imgur.com/hNkchZo.gif

nickk 發表於 2023-3-7 13:45

認真?

上個禮拜先坐到某 XE 牌 V6X @ 62X 出觀塘,係屯公三聖斜爬咗

V6X先好力,朋友做73X揸V6X沙田上城隧上到頂都keep到70,幾千架MMC系列應該冇一架做到

MT593 發表於 2023-3-7 21:38

認真?

60M 不嬲碌慣,你試埋XE1401 先講v6x 勁
極速65 都唔知有無😂😂😂
960 成堆v6x 都係垃圾,差唔多次次比後車爬

SPkent 發表於 2023-3-7 21:58

JethroGibbs 發表於 2023-3-3 02:20
It looks like one of the newer bus has solar panels on the roof.

Yes

littlewi 發表於 2023-3-7 23:01

nickk 發表於 2023-3-7 13:45
V6X先好力,朋友做73X揸V6X沙田上城隧上到頂都keep到70,幾千架MMC系列應該冇一架做到 ...
同款車 12米版本 V6B 普遍都勁, WA-WD 唔少可以 65+ 上屯公沙倉大斜, 兼且自動扯高轉
就算後期少少 今日搭部 WM1426@62X 行同樣路段 都有類近表現

littlewi 發表於 2023-3-7 23:05

384047x 發表於 2023-3-6 02:10
難怪坐58m坐中呢批車可以建生邨後拖兩三部,
回程近尾車成10-20分鐘一班,落車都可以拖卡
慢到嘔 ...
而家見到呢批垃圾除非好趕時間或者隔20+分鐘一班
否則都會等下架 / 其他類近目的地 ge 車(利申: 月票客)

littlewi 發表於 2023-3-7 23:15

960 成堆v6x 都係垃圾,差唔多次次比後 ...
當年S廠初出, XE4XXX 之前堆 V6X 個tune係笠過 XG XH 果堆, 而家呢兩批車表現與當年比較, 分別不大.
但Y_呢批就, 真的感覺比較更麻麻

MT593 發表於 2023-3-7 23:22

littlewi 發表於 2023-3-7 23:01
同款車 12米版本 V6B 普遍都勁, WA-WD 唔少可以 65+ 上屯公沙倉大斜, 兼且自動扯高轉
就算後期少少 今日搭 ...

過廠車WK 先最勁,下下飄住咁去😂

tunghang 發表於 2023-3-8 00:08

960 成堆v6x 都係垃圾,差唔多次次比後 ...

V6X上大斜基本上55-60都可以上哂
E6X近乎無架做到
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 同是E6X 表現差好遠