TR1614 發表於 2023-3-8 01:33

littlewi 發表於 2023-3-7 23:01
同款車 12米版本 V6B 普遍都勁, WA-WD 唔少可以 65+ 上屯公沙倉大斜, 兼且自動扯高轉
就算後期少少 今日搭 ...

以前就係,依家唔知係因為tuning定保養問題,感覺批B8L跌左watt。就算比佢落波扯高轉,最尾都係會跌返落中轉。

MT593 發表於 2023-3-8 20:38

以前就係,依家唔知係因為tuning定保養問題,感覺批B8L跌左watt。就算比佢落波扯高轉,最尾都係會跌返落 ...

只係屯門廠出牌比較多問題,過廠車多數爆得起

MT593 發表於 2023-3-10 19:04

坐完,YL 把聲係虛d 姐,咪一樣踩得起😂😂😂

tunghang 發表於 2023-3-12 21:23

情況同紅facelift 初出牌差唔多,上斜太低轉跌波

littlewi 發表於 2023-3-12 22:45

要抽筋腳踩
而且呢批車似乎平路轉波太快, 上斜唔識跌返低波行車
側聞見過68M有師傅一路踩一路搖頭...

樂仔〞 發表於 2023-3-12 23:00

以前就係,依家唔知係因為tuning定保養問題,感覺批B8L跌左watt。就算比佢落波扯高轉,最尾都係會跌返落 ...

B8 tune 低緊輸出 , 所以感覺無以前咁好力係正常的

MT593 發表於 2023-3-13 14:16

littlewi 發表於 2023-3-12 22:45
要抽筋腳踩
而且呢批車似乎平路轉波太快, 上斜唔識跌返低波行車
側聞見過68M有師傅一路踩一路搖頭... ...

我個日搭個司機要比大油先踩得起,抽筋腳如果指1212 就比較少
頁: 1 2 3 4 [5]
查看完整版本: 同是E6X 表現差好遠