10598C 發表於 2023-5-18 00:15

kay 發表於 2023-5-17 22:26
人地維港一號廣告sell緊自己屋苑有電巴行
條線應該暫時比人私有化左
不過將來起好晒樓22X咩環境係個好問 ...

廣告還廣告,至起碼印象中兩者係獨立,唔同康城自己做地主賣樓整埋個過海鐵路落去

68E 68F 個問題係自己都開 15/30 分鐘一班,梗係寧願自己有村巴反正一樣班次
掃管笏 252 K53 都算有模有樣

天空之神 發表於 2023-5-18 00:37

kay 發表於 2023-5-17 23:05
其實維港一號早落成有著數
隔離D咩Miami Quay I同澐璟
將來可能都要同維港一號共用一條

到時可能傾掂數合作開 22E 呢好難講

2076 發表於 2023-5-18 00:58

天空之神 發表於 2023-5-18 00:37
到時可能傾掂數合作開 22E 呢好難講

其實可能係 22 系列再生仔,每個屋苑各一架 30 分鐘一班的村巴線,到時 22 可以爭奪最多分支的路線。;P

kay 發表於 2023-5-18 06:48

10598C 發表於 2023-5-18 00:15
廣告還廣告,至起碼印象中兩者係獨立,唔同康城自己做地主賣樓整埋個過海鐵路落去

68E 68F 個問題係自己 ...

但如果22X唔開
維港一號就一定瘋狂申請村巴
批左村巴又話22系少左堆客
咁不如城巴自己代理埋仲好

eric278 發表於 2023-5-18 16:12

22S未來要肩負啟德體育園、協調道西段居屋/簡約公屋的港鐵接駁服務。
今年RPP建議的20X線(郵碼特快至尖沙咀)投入服務後,相信可以減輕跑道區繁時接駁港鐵交通的壓力。

HG6729 發表於 2023-5-18 18:20

其實少少OT 如果270C全日入埋華明及花都咁樣270A來回可以用牽晴間及正覺連社上北區另外上水可以有空間及里數兜上水圍及寶石湖路 調整270A/C路線… 仲實際過79P生人霸死地

天空之神 發表於 2023-5-19 11:10

kay 發表於 2023-5-18 06:48
但如果22X唔開
維港一號就一定瘋狂申請村巴
批左村巴又話22系少左堆客

22X 根本就係合作村巴黎

如果唔合作,下場就係 61P 同 68F 任人擺布
頁: 1 [2]
查看完整版本: 建議城巴啟德路線重組[20 20A 20P 22D 22M 22X 22S 608]