Ilovecty13579 發表於 2023-5-22 11:01

ate214 發表於 2023-5-22 11:27

咁大條694S既頹樣有板睇仲繼續學埋一份
出將藍之後走入油塘咁行將藍有咩意義?
都唔講康山唔會放巴士上去
仲$8.80隧道口過海,開善堂?

垃圾建議,絕版,請

HB00610 發表於 2023-5-22 11:31

22-33分鐘一班,南區出仲兜過671,玩到52個站,你唔駛講乜野方便快捷嘅大話,舉報掣已㩒。

HB00610 發表於 2023-5-22 11:33

ate214 發表於 2023-5-22 11:27
咁大條694S既頹樣有板睇仲繼續學埋一份
出將藍之後走入油塘咁行將藍有咩意義?
都唔講康山唔會放巴士上去

如果又有違反道路限制嘅貼文,不如直接開文去Z23投訴呢名站友啦

ate214 發表於 2023-5-22 11:40

HB00610 發表於 2023-5-22 11:33
如果又有違反道路限制嘅貼文,不如直接開文去Z23投訴呢名站友啦

康安街無道路限制
但印象中有討論講過個邊D業主唔想有大車 or 巴士經過嘈住

JX9097 發表於 2023-5-22 12:51

條線遊河真係一流…
落到坑口要去尚德同將軍澳,然後先入環保
出咗將藍又無啦啦入油塘
捱到過海…嘩…逆向都要兜入去太古城自轉先落天后,再慢碌去香隧
基本上大部份嘅location,轉車都快過你條線一截
真係多謝哂你咁有建設性嘅建議

currypig 發表於 2023-5-22 13:23

和合石都好多人「生前」居住港島,要唔要建議開返一條巴士線?
回正題,你知唔知大學有宿舍架?

Lkopm 發表於 2023-5-22 16:36

22~33分鐘一班,好玩?

08x200-201 發表於 2023-5-22 17:14

你話697去中上環我仲覺得可以試試水溫,但是去南區?真系亂建議

YouTime 發表於 2023-5-22 19:13

災難級將軍澳走線,仲重口味過694S,一係就康城+清半+坑口(昭信路),一係就調景嶺+將中,落藍/油,如果行將隧經藍田都叫順路
落太古直程不知所謂
同埋D分段收費又係災難級
往數碼港:
全程:20.9/藍田交匯處起:8.8?/油塘起:13.7?/東隧口又變8.8?
往科大
全程:20.0/香隧起:13.7?/南洋起變16.6/東隧口起5.4?/藍田站起:7.3?
690/694番將軍澳係東隧口起已經6.9,5.4賣大包?藍田又貴左喎
垃圾建議
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 建議開辦由科技大學(南)來往數碼港嘅697過海巴士線