AVBWU291 發表於 2024-4-15 19:32

今晚到P968超載

今晚968 978唔知咩事收車,連續幾部飛站,我喺西隧等咗半個鐘都上唔到車。嚟咗架P968,上咗兩個之後滿座,車長照畀人上車,不過唔使拍卡,於是企成十人上公路。
唔爆車牌冧把喇。咁都得㗎咩。

FBI2 發表於 2024-4-15 19:41

早就要咁做,但現時是不合法,九巴需向td申請加企位

lsc04d11 發表於 2024-4-15 19:57

er.....你咁樣爆左出黎,下次........ 慘的 會是....

kiwai 發表於 2024-4-15 20:19

就算唔開車牌, 只要睇貼文時間, 查番相關巴士線的八達通紀錄, 好易就查到邊班P968

呢位「急乘客所急,為乘客着想」的好司機一定會受到公司表揚:victory:

B.B.B. 發表於 2024-4-15 20:26

超載屬違例 九公請合作

天空之神 發表於 2024-4-15 20:40

kiwai 發表於 2024-4-15 20:19
就算唔開車牌, 只要睇貼文時間, 查番相關巴士線的八達通紀錄, 好易就查到邊班P968

呢位「急乘客所急,為乘 ...

又超載又免收費一次過衰 2 範

AtrHenu 發表於 2024-4-15 20:48

FBI2 發表於 2024-4-15 19:41
早就要咁做,但現時是不合法,九巴需向td申請加企位

V6P,V6PX加企做P960,P968不如直接俾960,968每條加返個5.5架車落返去好過之後堆車還返俾龍LWB俾A33X,A36加車好過成日用山板凳車害人.:lol

brian 發表於 2024-4-15 20:52

「好人難做」就係咁解。尤其適用於而家呢個乜都要「即時網上分享」嘅年代…

brian 發表於 2024-4-15 20:54

一睇今日呢幾班車嘅 CCTV, 乜都知道晒啦😂😂😂

lrv1092 發表於 2024-4-15 20:59

班有位坐既俾錢客投訴有班人唔洗錢搭車都夠煩,又唔係壞車過客
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 今晚到P968超載