kuro 發表於 2014-5-27 16:13

kmb71k 發表於 2014-5-27 17:50

點解982會係九巴沙田廠度兜個圈?
仲有你條982食水都好深下喎, 竟然收$24
182只係收$16, 足足貴o左50%, 咁貴搵鬼搭咩:L

仲有
銅鑼灣已有170返大圍/沙角/乙明/河畔花園
呢點你條982要經灣仔中環, 車程上已經輸蝕
銅鑼灣上車, 車程上一定係170比較快
兼且你條982收天價, 隔離170只係收$14.8, 足足貴10蚊
註定你條982會相當失敗

咁我順便講埋喇
驚你話將170撒出銅鑼灣或怡和街一帶, 以成就你建議大業
170唔經銅鑼灣就唔夠客

kuro 發表於 2014-5-27 19:04

ATSE40 發表於 2014-5-27 19:59

原帖由 kuro 於 2014-5-27 19:04 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
982,982A,388收費調低至$16
982當係182回程改行西隧特别線
運吉以客量不集中拒絕開辦回程
第一步經上環,中環
第二步982拼入982X及982A,可以免費互轉
第三步沙中通車,170/182取消,982重開全日
變成
982往天后
982A往中環
982B往力寶中心單向
982C經灣繞往太古
982X往灣仔會展
982P少站版982
982S只經火炭路,第一城
987水泉澳版982X 其實982有冇需要拆咁多分支呢?有西隧轉乘:o另外太古係太古廣場定太古城?

kuro 發表於 2014-5-27 22:00

EX-TL 發表於 2014-5-28 09:22

88R係一城路線, 點解轉專利後兩線都係愉翠苑開出?

發覺你對天后琉璃街情有獨鍾, 982A咁樣由興發街轉入琉璃街, 用70XX都未必得,
要去天后就正正經經入天后站, 或者擺威非路道, 仲有你條link去天后, 文字就去香港站,
實際想去邊度?

kmb71k 發表於 2014-5-28 19:05

原帖由 kuro 於 2014-5-27 19:04 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
982,982A,388收費調低至$16
982當係182回程改行西隧特别線
運吉以客量不集中拒絕開辦回程
第一步經上環,中環
第二步982拼入982X及982A,可以免費互轉
第三步沙中通車,170/182取消,982重開全日
變成
982往天后
982A往中環
982B往力寶中心單向
982C經灣繞往太古
982X往灣仔會展
982P少站版982
982S只經火炭路,第一城
987水泉澳版982X

982系駛唔駛搞咁多分支?
不如唔爭在啦, 開多埋982D去柴灣, 982E去南區啦

原帖由 EX-TL 於 2014-5-28 09:22 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
發覺你對天后琉璃街情有獨鍾, 982A咁樣由興發街轉入琉璃街, 用70XX都未必得,
要去天后就正正經經入天后站, 或者擺威非路道, 仲有你條link去天后, 文字就去香港站,
實際想去邊度?

佢用google map來map圖, 從來都唔留意實際道路環境, 成日搞到D建議啼笑皆非

106116_1023 發表於 2014-5-29 02:28

唔好搞咁多野啦..
一條88R簡單清楚就算啦

Ravenclaw 發表於 2014-5-29 03:27

大老,發完982系列夢未呀,咩你仲未體得出巴士公司行緊咩政策咩....

佢會唔會再比任何一條西隧線提升至全日服務已經系個問題...

就算真系做新線,點解我要做d成本咁鬼高的路線?全日西隧線根本系d好體唔好味的服務黎,除非做到960/968果種客量...

但唔好意思,麻煩望下城河東系咩地方,你就已經知道唔可能做到960/968果種客量...

再講多次,88R真系轉專利的話,叫人碌182算數,一系就趕鐵見...

kuro 發表於 2014-5-29 06:58

頁: [1]
查看完整版本: 88R西隧/東隧班次重組