電腦版 重點文章 新巴士出牌 新會員登記 以fb Messenger聯絡本站/報料

2024-25年度已公佈的巴士路線計劃

黃埔新天地穿梭巴士易手

看全部

營運商由冠忠更換為陽光
據悉生效日期為8月1日
聽日係接手後第一個weekend, 唔知有乜外援呢

留名派Gemilang或者MTrans (FF mode: ALX500都唔錯咖)

• UT9141

Advertisement

回帖數目:12

文章推介:
(B2)十四鄉巴士優化方案
(B3)城巴95最後服務日/終極尾班車
(B3)前九巴「康都」 EL7659 @ 倫敦

• 2# PKD32

唔知用搭車券嘅規定有無影響呢?

引用: PKD32 發表於 2017-8-4 23:57
唔知用搭車券嘅規定有無影響呢?

冇影響
另外何文田線昨天出現脫班,唔知關唔關營運商事

• 4# hkbw

乜咁大細超既...聽濤呢邊呢個星期都係用以前翠擁既舊車...

反而黃埔線用聽濤標書寫明要既SCANIA...唔啱數WO..

脫班? 開到咁大個間一向架啦..預左..

第一個weekend就甩曬班
同冠忠比真係差天共地

Btw,土瓜灣線有大宇

• 6# hkbw

8月1日, 好多CONTRACT屆滿~~

今年算多野睇...有D一向唔滿意開大既就轉去老冠~ 有D嫌老冠貴又走去開大...

雅典居就轉落老冠~ 用車暫時係之前支援聽濤, UP牌既新BENZ, 夜晚繼續擺泥涌..仲好似早收工左.....

聽濤轉開大, 用既暫時係翠擁棄將B7R....... (自己攞黎衰)

新港城專車受惠聽濤唔要老冠, 有得轉用BENZ....睇黎會做埋學仔..直頭頂替之前D車 (今日有一部泊係新港城, 一部行緊)..

唔知黃埔堆前聽濤車又會去左邊呢?

開大出有車出就好好啦

昨日見雅典居大學車都係出sun long 聽濤就出雅典居以前啲車

新「掛牌車」全數為銀龍大宇BH117L
真善美:SC391, SD4216
何文田: RP7899, TH1713(捷聯殼)

全數已上黃埔新天地廣告
SD4216, RP7899已裝車票收集箱

• 9# hkbw

話口未完,聽濤今日馬鞍山廣場線壞車......人地老冠行咁耐都甚少壞車....

引用: Volgren474 發表於 2017-8-9 15:34
新「掛牌車」全數為銀龍大宇BH117L
真善美:SC391, SD4216
何文田: RP7899, TH1713(捷聯殼)

SC391係咪由一位講普通話嘅阿姐做"掛牌"?今日坐過,個阿姐勁NICE,有種貴賓式招待既FEEL。有友人話有條陽光營運既村巴線都有個咁既阿姐揸三菱。想知下係咪同一個人。

直達主要分板:(B2) (B3) (B5) (B0)
(R1)
(R2) (R3) (C2) (C3) (M1) (V) (A10)

12下一頁

分板連結:
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪
(B7)巴士特別所見
(B11)巴士精華區
(B22)巴士迷吹水區
(B23)巴士影片分享區

(R1)香港鐵路 [精華]
(R2)香港電車 [精華]
(R3)港外鐵路 [精華]
(C2)航空 [精華]
(C3)海上交通及船隻 [精華]
(D1)公共交通有關商品 [精華]
(M1)小型巴士綜合討論
(M2)小型巴士多媒體分享區
(V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A10)香港地方討論 [精華]

其他推介:
巴士路線消息
巴士路線計劃
2023/2022/2021/2020年新巴士訂單
2022年交通要聞回顧
2021/2020/2019/2018/2017年交通要聞回顧

(B3) 新出牌巴士相片
80年代巴士相片
90年代巴士相片
2000年代巴士相片
2010年代巴士相片
昔日中巴
保留巴士

英國巴士
新加坡巴士
飛行報告
日本鐵路
台灣鐵路