電腦版 重點文章 新巴士出牌 以fb Messenger聯絡本站

[路線消息] 九巴289R 24/3開辦 看全部

而家多左班祖國表叔表嫂落來(深)度遊, 轉火車客番大陸係有可能的

兼且, 周日下午出來架架車都爆, 見車就上的情況下,
一定會執到客, 總好過將部車做281M, 87K 呢D 線

Advertisement

引用: toby_tl10 發表於 2019-3-19 23:15
94轉299X都要$17.1,289R收$21.5係貴26%,應該可以接受

呢$4.4比起96R更值得
下午回程高峰期,94+299x
喺麥邊上雖然不走回頭路,但
有機會載唔晒,去返西貢總站
上299x又要付出時間上嘅代價。

希望過咗塔門節慶後
289R仲可以做落去。
引用: kitarolo 發表於 2019-3-20 10:20
呢$4.4比起96R更值得
下午回程高峰期,94+299x
喺麥邊上雖然不走回頭路,但

題外話:第22屆塔門聯鄉太平清醮將於4月23日至28日舉行
來源:「塔門聯鄉建醮委員會」FB專頁
https://www.facebook.com/tapmun22/
之前區議會討讑289R線時,就是希望趕及在醮期之前開線。

引用: eric278 發表於 2019-3-20 10:32
題外話:第22屆塔門聯鄉太平清醮將於4月23日至28日舉行
來源:「塔門聯鄉建醮委員會」FB專頁
https://www ...

塔門返沙田梗係直接搭船出馬料水轉火車啦。

引用: miklcct 發表於 2019-3-20 15:55
塔門返沙田梗係直接搭船出馬料水轉火車啦。

不過渡輪班次疏落,下午只有一班船由塔門去馬料水。

289R係樟木頭之後會唔會入烏溪沙站?

係跟舊299行下路返沙田 定 行繞道直達沙一
同埋係大網仔同西沙沿途會唔會設站?
引用: eric278 發表於 2019-3-20 16:04
不過渡輪班次疏落,下午只有一班船由塔門去馬料水。

大型節目實有加班船
但返馬料水太遠,往黃石
碼頭大約只有1/4航程。

引用: marcolam205 發表於 2019-3-20 16:37
289R係樟木頭之後會唔會入烏溪沙站?

係跟舊299行下路返沙田 定 行繞道直達沙一

好似唔經馬鞍山直飛去大涌橋路
下?一陣啊某某議員又嘈一餐要喺亞公角街停站

• 29# T277
  • 30# FBI2
引用: Eddie 發表於 2019-3-20 08:55
299X行到唔代表289R行到喎

289R會行12米

1234下一頁
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]