電腦版 重點文章 新巴士出牌 以fb Messenger聯絡本站

[路線消息] 5A 即將延長至啟德 (啟晴邨) 並延長至全日服務 看全部

• 31# FBI2
引用: HR1377 發表於 2020-1-22 15:05
5A收得太貴一樣蝕死,仲要俾對家打殘。

5A延長後繼續收4.3明顯同城巴競爭(城巴20/22收4.6),尤其是啟 ...

30分鐘一班,你想有幾多客?

Advertisement

拉埋去同屯馬線平行多個站方便取消
  • 33# JCTK
引用: KW2523 發表於 2020-1-22 17:32
拉埋去同屯馬線平行多個站方便取消

呢個終極陰謀論又幾配合九巴個如意算盤

而家扮好人拉長扮幫你接駁屯馬線, 全段通車時大好機會取消. 而家非繁忙時間用四五部車落去行, 蝕多幾年都除笨有精
  • 34# ma2
引用: kay 發表於 2020-1-22 13:45
見20收咁平點敢加價

不過天寰入唔到,九巴敢入人地龍門始終失敗

20而家都收$4.90,來咁有再加價可能都$5.30....,所以分分鐘老九又會佔優!

引用: JCTK 發表於 2020-1-22 18:01
呢個終極陰謀論又幾配合九巴個如意算盤

而家扮好人拉長扮幫你接駁屯馬線, 全段通車時大好機會取消. 而家 ...

應該再做盡D,因為 5A 延長同5 仔平衡要抽5 仔車,最後渣都無剩,完全係 6/6特/6X 翻版
  • 36# ricky
引用: Snoopy@FB8617 發表於 2020-1-22 13:33
承啟道行唔成
反而用啟德站做藉口改線

好似延長108咁,梗係食埋九龍城同新蒲崗客啦﹗目前只有城巴(608,A23)行承啟道。
變相係啟紅線先導公車,九巴開得呢個頭,真係自求多福

• 38# ricky
引用: yclam 發表於 2020-1-22 14:46
雖然會延長5A到啟德站,但會否停富豪東方酒店及譽港灣?畢竟「經過」與「設站」是兩回事?而且雖然有城巴競 ...

應該停,否則行承啟道啦,停富豪東方酒店、譽港灣,甚至景泰街。
我更在意啟晴邨根本無位擺第三架總站車......
引用: kay 發表於 2020-1-22 13:45
見20收咁平點敢加價

不過天寰入唔到,九巴敢入人地龍門始終失敗

我反而覺得5A行啟新道嘅話 可能遲D會放返5D行承啟道 唔使再翔龍灣屈出富豪東方 走線拉直D 車程都短D吸引D

1 ..2345.. 11下一頁
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪
(B7)巴士特別所見
(B11)巴士精華區