電腦版 重點文章 新巴士出牌 以fb Messenger聯絡本站

[路線消息] 九巴 N214 開辦消息 看全部

12/7 起九巴 N214 開辦,油塘開 0430,0500 去美孚收 $14.2

(此圖為media小編加上)

Advertisement

1A減到非繁15分?話係1A抽車,仲寫埋5-15分,抽得車即係全日減...
  • 3# FBI2
批文
引用: Enviro50D 發表於 2021-7-6 14:37
1A減到非繁15分?話係1A抽車,仲寫埋5-15分,抽得車即係全日減...

之前份建議好似係話N214由N216抽車,同埋1A只加開一班0515 中秀去尖碼?

引用: m_rd08 發表於 2021-7-6 14:53
之前份建議好似係話N214由N216抽車,同埋1A只加開一班0515 中秀去尖碼?

但係宜家班次係5-10,寫得5-15一定唔係剩係加5:15個班而係全日減,上次12P/36X搞到12/36B全日減班
引用: Enviro50D 發表於 2021-7-6 14:55
但係宜家班次係5-10,寫得5-15一定唔係剩係加5:15個班而係全日減,上次12P/36X搞到12/36B全日減班 ...

加一班心0515,同原本頭車隔15分咪會變5-15囉
雖然唔排除佢順便減班,但單憑5-15係唔可以得出減班嘅結論囉
引用: m_rd08 發表於 2021-7-6 14:53

無記錯嗰陣後尾係有澄清只係加一班車其餘一樣。就算減班都係之後再入紙嘅事啩

傻啦,就算1A減班,都一定會減得輕手過其他流水線好多。

1A呢類貴價流水,一程車隨時載200幾個客,狗公點會咁易幫佢大幅減班?
  • 9# FBI2
引用: neoplan720p 發表於 2021-7-6 15:21
傻啦,就算1A減班,都一定會減得輕手過其他流水線好多。

1A呢類貴價流水,一程車隨時載200幾個客,狗公點 ...

1A梗係同你密密開啦,你估2/6咩,老九會叫你考慮坐234X由天星去長沙灣,快d,燈口少d。
  • 10# ricky
幾時做全晚雙向?

1234下一頁
(B2)香港巴士討論 [熱門] [精華]
(B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華]
(B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相
(B4)兩岸三地巴士討論 [精華]
(B5)外地巴士討論 [精華]
(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華]
(B0)香港巴士車務及車廂設備
(B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪