hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

Advertisement

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴961S開辦消息

九巴961S開辦消息

查看數: 40047 | 評論數: 125 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2021-8-10 19:01

正文摘要:

ccchhhuuunnn 發表於 2021-9-9 22:42
960沿線坐擁線王全日密車直達二十幾年乜都贏夠啦
堆特別綫食塵食左廿幾年而家掹車邊先叫做去到老銅 ...

呢個都同意,比著我也寧願全日密車到灣仔,好過幾班車單向到銅鑼灣了。

有趣在,呢批特別線得960P有假日服務,即假期時1000-1300屯門南行可一程直到銅鑼灣。
不過30分一班要睇時間,夾唔到就不如960/961灣仔原站轉密密到既968好過,反正一樣價錢。

回復

HT408 發表於 2021-9-9 14:36
m_rd08 發表於 2021-9-9 17:54
ATE78 發表於 2021-9-11 19:34
m_rd08 發表於 2021-9-9 17:54
新聞稿:http://www.kmb.hk/tc/news/press/archives/news202109093917.html

he_01 發表於 2021-9-15 14:23
天空之神 發表於 2021-9-15 12:30
有 P960 班客唔搭姐

要特登行過去搭
然後半個鐘一班 灣仔北塞車 銅鑼灣到站時間唔穩定相反怡和街有968車海轉960 961
/962X直返屯門
JC8385 發表於 2021-9-15 12:54
nokia 發表於 2021-9-15 11:12
其實朝早寫:維園
有邊個會真係想去維園,未瞓醒,就要諗咁多野

電牌呢味嘢屎水長年係九巴之上
班客想去既就係銅鑼灣,理Q得你維園定天后站
天空之神 發表於 2021-9-15 12:30
kmb63x 發表於 2021-9-15 12:23
應該唔會卦
不過銅鑼灣開下繁返屯門諗得過, 唔駛車海960入大興.. 又保持到直達市中心
一係 '紅橋>新圍>兆 ...

有 P960 班客唔搭姐
kmb63x 發表於 2021-9-15 12:23
kay 發表於 2021-9-15 11:21
洪水橋有車出銅鑼灣
似乎將來發展好
960P要開全日

應該唔會卦
不過銅鑼灣開下繁返屯門諗得過, 唔駛車海960入大興.. 又保持到直達市中心
一係 '紅橋>新圍>兆邦>虎地>藍地' 或者 '新墟街市>景峰>嶺南>富泰>藍地'
kay 發表於 2021-9-15 11:21
洪水橋有車出銅鑼灣
似乎將來發展好
960P要開全日
nokia 發表於 2021-9-15 11:12
andy92 發表於 2021-9-15 10:47
今朝見到呢幾條線

頭牌由「銅鑼灣維園」轉為「銅鑼灣」

其實朝早寫:維園
有邊個會真係想去維園,未瞓醒,就要諗咁多野
Fong_2132 發表於 2021-9-15 11:02
剩搞幾班特車落去仲要單向,唔湯唔水
andy92 發表於 2021-9-15 10:47
今朝見到呢幾條線

頭牌由「銅鑼灣維園」轉為「銅鑼灣」
arfung 發表於 2021-9-13 08:48
ccchhhuuunnn 發表於 2021-9-9 22:42
960沿線坐擁線王全日密車直達二十幾年乜都贏夠啦
堆特別綫食塵食左廿幾年而家掹車邊先叫做去到老銅 ...

呢個都同意,比著我也寧願全日密車到灣仔,好過幾班車單向到銅鑼灣了。

有趣在,呢批特別線得960P有假日服務,即假期時1000-1300屯門南行可一程直到銅鑼灣。
不過30分一班要睇時間,夾唔到就不如960/961灣仔原站轉密密到既968好過,反正一樣價錢。

站規|清理本站Cookies|hkitalk.net 香港交通資訊網

GMT+8, 2024-3-28 22:34