nokia 發表於 2023-8-24 17:32

如果A41兜美田行青沙,繁忙時間可能只係多5分鐘。非繁忙時間可能差10分鐘

s20131417 發表於 2023-8-24 17:45

nokia 發表於 2023-8-24 17:32
如果A41兜美田行青沙,繁忙時間可能只係多5分鐘。非繁忙時間可能差10分鐘

真係講返句,A41直接改行青沙會比較好
沙市尾站好過要漫遊埋美田先上青沙⋯

巴士的膠 發表於 2023-8-24 18:03

EpicHan0119 發表於 2023-8-24 13:25
最大問題的確係兜大圍

變咗個個上晒 E42

咁A41P一樣重口味㗎,富安、耀安兩圈仲要加圈欣安。

火炭亦都一樣無份。

其實回到基本步,駛唔駛全部入邨?

szeto993 發表於 2023-8-24 18:04

s20131417 發表於 2023-8-24 14:36
話要搞多幾條A線
但橙公司自己夠唔夠人同車應付?
記住,一開就意味住E42就有機會面臨減班風險

無記錯由第一版開始就已經係要E42找數

chanvito 發表於 2023-8-24 18:09

不如開條A40白石角開經科學園大學站濱景一城上青沙去機場,A41P就沙田醫院直上青沙

szeto993 發表於 2023-8-24 18:11

本來有龍運九巴$6轉乘都夠袋住先,打得咁散又唔係有所謂合理速度,搞嚟都無謂

巴士的膠 發表於 2023-8-24 18:16

FBI2 發表於 2023-8-24 16:46
沙交班朋友仔就算把啦,我諗A46條走線會俾人炳到反檯,沙中直走出入港珠澳係必然要出現既事,睇到時九巴 ...

本身搞出四條線已經夠哂反智啦,A41/P兩條根本經營得好好,廣黃/水仔俾A41做頭站,車程都未見得好離譜。

至於剩返大圍班客,一條新田圍-顯田圈-六美圈掃哂就唔會俾人反對。

耀安、富安、欣安圈係咪要入哂就可以留俾馬鞍山自己拆掂佢。

RyanPun 發表於 2023-8-24 18:17

巴士的膠 發表於 2023-8-24 18:03
咁A41P一樣重口味㗎,富安、耀安兩圈仲要加圈欣安。

火炭亦都一樣無份。

當年決定由A41P加埋烏溪沙,就注定要自轉兩次,一係耀安頭站自轉烏溪沙、一係烏溪沙頭站自轉耀安,有咩分別。
除非有時光機倒帶返12/13年推倒成個方案,依家先嚟講A41P要自轉兩次嘅責任誰屬係冇意思。

FBI2 發表於 2023-8-24 18:29

RX1322_284 發表於 2023-8-24 17:26
而家呢個方案前交運主席提供,留意返

小周周?

szeto993 發表於 2023-8-24 18:34

巴士的膠 發表於 2023-8-24 18:16
本身搞出四條線已經夠哂反智啦,A41/P兩條根本經營得好好,廣黃/水仔俾A41做頭站,車程都未見得好離譜。
...

大圍咁樣自成一線或者未必夠客,就真係唔搞好過搞
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 龍運沙田區機場路線重組