s3n370 發表於 2023-11-21 17:51

castanopsis 發表於 2023-11-21 02:27
浪澄灣需求係一回事

深水埗有乜嘢特別,正常香港人唔會唔知下嘛

除佐樓上提到呢D舖唔會日日去之外,呢D舖頭雖然較集中响深水埗,但係其他區都唔難搵到呢D舖,
日常要到嘅一定應付到。

以大角咀海皮果頭做例,有海量巴士去又有701返到樓下嘅旺角街市廣東道堆排檔仔、
浪澄灣樓下搭架78去到嘅佐敦新填地街寶靈街一樣有呢D攤檔。

s3n370 發表於 2023-11-21 20:50

Gary_B 發表於 2023-11-21 08:57
行一條天橋過奧運巴士總站有 31B 欽洲街有站 仲有 904 905 32 37

佢話遠喎...
明明唔少人日日咁行。
去遠少少嘅官立嘉道理咪又係咁行。
(不過學校去南昌同奧運差無幾,有唔少學生會揀行過南昌)

kay 發表於 2023-11-21 22:07

佢話遠喎...
明明唔少人日日咁行。

其實個段海輝道九巴自己都唔CARE
13D 87B去維港灣兜入去
出返黎直接屈去中匯街

AtrHenu 發表於 2023-11-21 22:21

KU_7002 發表於 2023-11-21 11:49
依家浪澄灣班人要日日買布買電子野?

浪澄灣班人就算唔去深水埗日日買布,電子零件,都可以去全港數一數二的最大的北河街街市買餸煮飯或者到附近的汝洲街買平價的兩三餸飯盒+例水,飲料套餐返屋企食.
仲有,個頭其實有架E21D係可以出到去深水埗的.(不過出去要俾$14.5返嚟先致要俾$4.8):lol

AtrHenu 發表於 2023-11-21 22:25

kay 發表於 2023-11-21 22:07
其實個段海輝道九巴自己都唔CARE
13D 87B去維港灣兜入去
出返黎直接屈去中匯街

根本成個大角咀,奧運區都係九巴的眼中釘的路線,幾乎歷年來都無一條線係有個位數字班次的路線.:funk:

1181174166 發表於 2023-11-21 22:37

根本成個大角咀,奧運區都係九巴的眼中釘的路線,幾乎歷年來都無一條線係有個位數字班次的路線.
...

你係咪想食咗16嗰張乳豬紙?

Gary_B 發表於 2023-11-21 22:40

佢話遠喎...
明明唔少人日日咁行。

海皮四大屋苑都係塞桃去奧一 住客免費

Gary_B 發表於 2023-11-21 22:42

根本成個大角咀,奧運區都係九巴的眼中釘的路線,幾乎歷年來都無一條線係有個位數字班次的路線.
...

905呢

巴士的膠 發表於 2023-11-21 22:44

AtrHenu 發表於 2023-11-21 22:21
浪澄灣班人就算唔去深水埗日日買布,電子零件,都可以去全港數一數二的最大的北河街街市買餸煮飯或者到附近 ...

住千萬豪宅特登搭車去深水埗食兩餸飯?!
乜過條橋去大同新邨無平價嘢食?

事實係維港灣交通方便,有蓋通道覆蓋範圍有三個大總站,最出果啲真係貴價樓又無需求,去到凱帆軒果邊行去南昌站都係10分鐘,所以無人會搞。

castanopsis 發表於 2023-11-22 00:32

Gary_B 發表於 2023-11-21 16:57
行一條天橋過奧運巴士總站有 31B 欽洲街有站 仲有 904 905 32 37

距離計,浪澄灣/一號銀海/凱帆軒 行去 奧運站總站
已經差唔多等同 富榮花園 行去 油麻地站
如果講區內線,呢啲距離已經算係真空位
你總唔會話因為彌敦道有2/6去深水埗,就唔使2E去富榮

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12
查看完整版本: 九巴 12 18 班次調整