castanopsis 發表於 2023-11-20 22:59

Ricky403 發表於 2023-11-20 18:22
20拉去海達背後想做嘅同你個浪澄灣去北河街完全唔關事
咁就亦都同你講個12 20爭客係唔關事
做完大角咀君 ...

當然唔關事
提到呢個位,純粹係見到兩條線鬥搶又無客

不過按照RPP講法20拉去海達加咗一架車
你話海達係最接近總站,又講唔通

不如話城巴有新區情意結,睇錯市

Gary_B 發表於 2023-11-20 23:02

巴士的膠 發表於 2023-11-20 22:43
其實佢點解會覺得海皮班客要去深水埗買餸?自己買應該用緊奧海城/外賣平台/網購,搵得工人買其實旺角同大 ...

有幾多姐姐會去地道既街市買餸呢?

仲有 去旺角街市仲近仲方便 使乜去深水?

佢真係為拉線而拉線

Gary_B 發表於 2023-11-20 23:04

castanopsis 發表於 2023-11-20 22:59
當然唔關事
提到呢個位,純粹係見到兩條線鬥搶又無客

唔使鬥搶 根本少客都冇人專登吼

castanopsis 發表於 2023-11-20 23:09

Gary_B 發表於 2023-11-20 23:02
有幾多姐姐會去地道既街市買餸呢?

仲有 去旺角街市仲近仲方便 使乜去深水?

深水埗賣既嘢,同其他區有明顯分別

車程計去深水埗其實近過成日塞車既旺角
純粹係宜家無線到咁解
當然我同意呢個位未必一定要巴士做

Gary_B 發表於 2023-11-20 23:11

castanopsis 發表於 2023-11-20 23:09

浪澄 <> 塘尾道 塞車? :lol

KU_7002 發表於 2023-11-21 01:00

咁不如你解釋下深水埗有咩咁特別既野賣啊?

Fuk19805 發表於 2023-11-21 01:34

上面講緊浪澄灣,咁對面馬路又真係大同新村呢啲老人區,本身行都唔方便,屋企又冇工人,自己落旺角街市定去深水埗街市都係坐2蚊車,於是乎好多老人家就會去深水埗街市買餸,啲價錢會平啲

kay 發表於 2023-11-21 07:42

Fuk19805 發表於 2023-11-21 01:34
上面講緊浪澄灣,咁對面馬路又真係大同新村呢啲老人區,本身行都唔方便,屋企又冇工人,自己落旺角街市定去 ...

人地樓下有fusion

巴士的膠 發表於 2023-11-21 08:05

KU_7002 發表於 2023-11-21 01:00
咁不如你解釋下深水埗有咩咁特別既野賣啊?

仲要等別到現有服務不足夠應付。

去荔枝角道果邊有綠小70,回程有87B。
去石硤尾有87B。
中間長沙灣道仲有條E21(長者都係$2)。
過條橋仲可以搭龜,車程其實同巴士碌燈差唔多。

castanopsis 發表於 2023-11-21 10:21

Gary_B 發表於 2023-11-20 23:11
浪澄塘尾道 塞車?

旺角睇下去邊度啦
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12
查看完整版本: 九巴 12 18 班次調整