cky 發表於 2024-4-12 21:37

KG1428 發表於 2024-4-12 20:56
281/287是唯二不是服務沙田市中心路線。又不用287K, 但又不用84K。前者可以光復舊時287K, 後者可以完全滿足 ...

儲印仔咩
整本簿仔集齊 70K 到 88K 換獎品吖?

Ohm 發表於 2024-4-12 21:39

hadboy5 發表於 2024-4-12 21:25
唔知九巴夠唔夠膽縮藉此縮87K落山

無咁易,87K要做埋馬鞍山區內線,除非畀返條第一代285嚟

s20131417 發表於 2024-4-12 21:46

cky 發表於 2024-4-12 21:37
儲印仔咩
整本簿仔集齊 70K 到 88K 換獎品吖?

路線號碼膠嘅嘢,有時又唔使特別認真看待嘅,噏吓就算。
同埋84K用喺十四鄉,感覺唔係咁妥當

hkbw 發表於 2024-4-12 21:56

mak5052 發表於 2024-4-12 21:28
反而覺得下年 RPP 會建議 287 提早頭車及加班, 同時取消 87S (287 與 87S, 除了 87S 往火車站經富寶花園 ...

而家咁,井頭人應該未來幾個月會好大鑊

807K應該變左807B咁名存實亡

但井頭人2240後出入
及朝早0830前過大學,都會成問題

RyanPun 發表於 2024-4-12 22:03

睇富明個樣,似係淨係想留A/C同X多啲,其他(尤其係B)應該好想快啲取消佢慳成本。

Ohm 發表於 2024-4-12 22:12

807B點解名存實亡? 即係已經有線無車? 但睇運輸署網頁都係寫12-15分鐘一班
不過幾次去水浪窩行山,即使逗留一段時間整理行裝或者等巴士,都好似唔覺有小巴經過 :L

hkbw 發表於 2024-4-12 22:19

Ohm 發表於 2024-4-12 22:12
807B點解名存實亡? 即係已經有線無車? 但睇運輸署網頁都係寫12-15分鐘一班
不過幾次去水浪窩行山,即使逗 ...

只係繁忙時間會有部車下地盤工人

其實時間一律冇車/隨緣

hkbw 發表於 2024-4-12 22:25

RyanPun 發表於 2024-4-12 22:03
睇富明個樣,似係淨係想留A/C同X多啲,其他(尤其係B)應該好想快啲取消佢慳成本。
...

錦駿苑巴士站一開,特別向馬鞍山方向那個,如果87K停既話,A都收檔啦

ccchhhuuunnn 發表於 2024-4-12 22:30

西沙(十四鄕)係咩地方名?

tszhinchan3 發表於 2024-4-12 22:41

287會唔會好似78A咁,一條線打低晒城巴?
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 九巴十四鄉新線287開辦消息