hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴24加密班次
開啟左側

[服務調整] 九巴24加密班次

lsc04d11 發表於 2015-9-1 19:30 | 顯示全部樓層

原帖由 6516 於 1-9-2015 04:59 PM 發表
SIU生, 唔好玩啦, 我寧願行多2步都唔想係入面塞啦

到時證明左行旺角道既24耐過行路,專家建議取消24全段就喊都無謂

ps再講,點解pc留言只出到五隻字?

kay 發表於 2015-9-1 19:53 | 顯示全部樓層
唔停旺角道都比以前多人搭,搬黎做咩?

以前就話九龍灣同旺角都塞先要改,不過依家兩邊改晒,班次穩定過以前可能仲好

24算係少數沒落後能起死回生既線

不過最大原因應該都係啟晴德朗無其他同類工具競爭
世界很簡單 人類很複雜
siusiupeople 發表於 2015-9-1 20:24 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
LRT1027 發表於 2015-9-1 20:26 | 顯示全部樓層

原帖由 siusiupeople 於 2015-9-1 20:24 發表

停旺角道可以吸更多人啫。你唔想24 做得更好?
停旺角道因為班次不穩定倒走哂D客, 係咪你賠返俾九巴?
咁辛苦先可以令條線起死回生, 唔好再搞佢好唔好
kay 發表於 2015-9-1 20:58 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-9-1 20:24 發表

塞車趕客喎

雖然我當日都唔支持咁改線

但依家改左,又有人肯行去水務署搭
有必要還原?

你成日叫人行十幾分鐘去搭車,呢頭又支持將24踢返去旺角道,兩條街只係幾分鐘路程
唔覺得自相矛盾?

評分

參與人數 6aPower +4 HugeC +33 收起 理由
wingho_cwh + 1 + 10 呢個舊帳堅係靚翻
9032~HW1045 + 10 條友呢.....
fokck + 1 + 1 多謝翻佢舊帳
238X + 1 + 10 坦白當日立場,光明磊落
jpoon + 1 + 1 24改路就得,人地唔想行就唔得 ...
gu9434@24 + 1 你成日叫人行十幾分鐘去搭車,呢頭又支持將24 ...

查看全部評分

世界很簡單 人類很複雜
siusiupeople 發表於 2015-9-1 21:05 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
tunghang 發表於 2015-9-1 21:10 | 顯示全部樓層

原帖由 siusiupeople 於 2015-9-1 21:05 發表

需求低唔好話行十多分鐘,轉車你都要,但24 需求上升緊喎,多左人搭喎,
咩自相矛盾先?
而家24唔行旺角道都可以客量上升,真係需要行旺角道吸客?
kay 發表於 2015-9-1 21:13 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-9-1 21:05 發表

需求低唔好話行十多分鐘,轉車你都要,但24 需求上升緊喎,多左人搭喎,
咩自相矛盾先?
SIU兄,比人插中死穴就搬龍門,唔掂喎

何謂需求低?如果我用24同27班次比,24明顯需求低過27喎

你叫人地行十幾分鐘就得,24班客行多幾分鐘路就唔得

已經自相予盾,需求只是閣下的藉口

行幾分鐘路會死,行十幾分鐘路又唔會死?

你又試下,行十幾分鐘搭車個位係你自己,你會唔會贊成?

評分

參與人數 7aPower +4 HugeC +24 收起 理由
wingho_cwh + 1 + 10 比人插中死穴就搬龍門
gu9434@24 + 1 語言藝術既野我地識條鐵咩
樂仔〞 + 1 + 1 比人插中死穴就搬龍門
nelson72A + 1 比人插中死穴就搬龍門
nwfb1601 + 1 + 5 小小人俾人插中死穴就搬龍門
hon_son_wilson + 5 SIU人 比人插中死穴就搬龍門
GU9338 + 1 + 1 比人插中死穴就搬龍門

查看全部評分

世界很簡單 人類很複雜
271_N271 發表於 2015-9-1 21:36 | 顯示全部樓層
旺角道已經夠晒塞
唔該唔好再叻唔切左改右改,越改越多線入去
到時連本身多人搭既線都俾你趕客
nwfb1601 發表於 2015-9-1 21:48 | 顯示全部樓層

阿小小人巴打,當綠小 46 都係旺角道停都唔停,淨0係停水務局
都可以班班爆住走0既時候,我真係諗唔到有咩原因 24 停水務局
會無人 show 佢囉.......

同埋以前 24 夠係先達有站啦......但客呢?去哂邊呀?
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116