hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴24加密班次
開啟左側

[服務調整] 九巴24加密班次

kay 發表於 2015-9-3 16:58 | 顯示全部樓層

原帖由 siusiupeople 於 2015-9-3 16:50 發表

華貴上薄扶林,那條叫43A,43A 一日得一百個客搭,
24 止唔止呢個數?
又係你自己口爆既,我無屈你,做人唔好雙重標準

你可以繼續死撐既,或者將我張圖入面既post剷左去都得
不過我保證,你剷得呢個post,大把post都要剷
世界很簡單 人類很複雜
wingho_cwh 發表於 2015-9-3 17:07 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-9-2 08:19 發表

你鍾意OT,我就逐點駁斥你條友:- 86C 慢係慢係行獅隧南昌街,就算286C 經四小龍都仲快過你少少,
青沙快,穩定,獅隧比唔到你,就係咁簡單。
- 咩亂來? 望下新巴43A 垃圾級客量先啦,43A 一日一百個客都無呀陰公。
華富華貴要條70 ...

(1) 新巴43A 垃圾客量係胡亂改線做成的,除非你夠膽講43X 一日得一百個客
明明43X 既客量就係43A 既N倍,然後你死撐改線一定啱
(2) 70不嬲都多客,改線前後都係咁,講完等於無講

原帖由 siusiupeople 於 2015-9-3 10:53 發表

通常話得人蠢的人實際係最蠢那個,邊有人話自己蠢架。

埔公塞只係早繁那三幾個鐘,但我一早已經講過N次入青沙唔止埔公一條路,
你條J 唔係好值錢架咋。

放死左仲好,新巴做唔住,到時你班居民行路出市區啦。:vict ...

有咁易放死就好呀,快d 放死佢引入競爭呀
101X指定用車MB9291,帶您劃破長夜GM8036
siusiupeople 發表於 2015-9-3 17:14 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
kay 發表於 2015-9-3 17:17 | 顯示全部樓層

原帖由 siusiupeople 於 2015-9-3 17:14 發表

我行得正企得正,一路走來始終如一,做咩要刪POST?
既然行得正企得正,就唔好雙重標準啦

你個句野真係太無敵,好似班議員要求運輸署開線,運輸署一般嗌拒絕
而你就勁到 嗌轉乘解決到的問題就唔係問題

運輸署,唔請你真係浪費晒
世界很簡單 人類很複雜
siusiupeople 發表於 2015-9-3 17:31 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
gu9434@24 發表於 2015-9-3 18:32 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-9-3 14:26 發表

43X 有替代品喎你又唔講下?

九巴唔搬咪唔搬囉有咩所謂? 講下都唔得,你班巴士迷真係惡,同紅衛兵無分別。

原帖由 gu9434@24 於 2015-9-3 14:16 發表

小小人做政府官員真係fit哂
新巴槍43x小小人就話班客可以行上去搭4
由華貴總站行上華富商場搭埋lift最少5分鐘
24 水務署過先達一條馬路就到  小小人就話要搬站
我fell到有d野係到郁緊
而家係你要搭車定係啟德/麗班人搭車先???

quote番自己段野先

唔quote真係會俾人扣帽子

新巴43x有替代品丫  行上華富搭4(x)/華貴搭番70

小小人當時建議叫班客上去搭4去薄扶林
至於43a就唔好提 當唔存在好了

既然當時既你都叫華貴班客行5分鐘上華富搭車
點解而家既你要建議24搬站先??
明明洗衣街個站行去先達 3分鐘搞掂

[引用]行3分鐘都唔得 真係唔好出街啦;P [/引用]
AD118 發表於 2015-9-3 20:08 | 顯示全部樓層

原帖由 siusiupeople 於 2015-9-3 11:49 發表

藍田站D1 出口直達,駛鬼麗港城站咩?

跟本唔係直達,所以先有小巴23S由麗港城去藍田站

原帖由 siusiupeople 於 2015-9-3 13:29 發表

以為SENd 條垃圾LINK 當覆左,無野下話?

你就垃圾,條片係證明藍田站去麗港城有一定路程

siusiupeople 發表於 2015-9-3 20:11 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
kay 發表於 2015-9-3 20:42 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 2015-9-3 17:31 發表

我有叫87D 行青沙後受影響的人轉乘,雙咩重標準? 你唔係又捉住我一句24搬站就大造文章下話?
SORRY 呢招唔work 了。

你要求人開線,都要睇需求,可唔可行,係咪沙頭角開線去中環都要應酬你先?
運輸署有責任陪你做政治SHOW ...
我係擺明造文章,SO?

大家都係唔犯站規情況下講野有問題?

又係你自己講轉乘解決到既問題就唔係問題

咁24隔一條街,就算唔BBI,行過去都唔過份啦吧?

由華貴巴總經升降機上華富南巴總,用正常人速度,最少5分鐘,搵個公公婆婆行,隨時double

所以點解43X取消前,明明華貴行上去華富,有齊43X替代品情況下(M47/4/4X/40/40M全部去到有突),點解仲有班人搭43X?

華貴04年12月19日前,係有齊隧道車同薄扶林車,隧道車個條叫43X,薄扶林個條叫46X
如果當年唔係考慮瑪麗醫院問題,點解要踢走46X,又將43X改行薄扶林補位,然後換朝早幾班70M入華貴,平日朝早以外無晒隧道車?
世界很簡單 人類很複雜
kay 發表於 2015-9-3 20:44 | 顯示全部樓層

原帖由 siusiupeople 於 2015-9-3 20:11 發表

我係咪垃圾真係唔係你話係就係,至少我擺到明係建制派撐政府,
宜家政府咁得民心,為反而反日日罵政府的人先係垃圾。

藍田站D1 出口有麗港城架,即係港鐵話左你知行得到去囉咁都唔明?
開23S 唔等同行唔到架。你 ...
如果係合理步行距離,又何須開小巴?
世界很簡單 人類很複雜