hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴對濕地公園宣傳不足?
開啟左側

九巴對濕地公園宣傳不足?

gn3509 發表於 2006-6-4 21:06 | 顯示全部樓層

原帖由 shtsang 於 2006-6-4 21:04 發表

呢條友講野幾時會有經過大腦架
咁如果係既話,我諗會有最少50條
'新線'咯

城巴可以將條962同969一開幾都係呢個道理啫...
(唔代表我贊成呢個行為)

今期流行:690是原罪
238X 發表於 2006-6-4 21:15 | 顯示全部樓層
原帖由 gn3509 於 2006-6-4 21:06 發表

咁睇下有無心做... 又唔見九巴咁好死?

之不過果個原因唔 work 之嘛。
人地個特班都唔係俾佢入濕地公園玩。

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
sa 發表於 2006-6-4 21:31 | 顯示全部樓層
原帖由 gn3509 於 2006-6-4 21:06 發表

有人視962系同969系為城巴的"優質"服務...

(當時我即刻諗...如果九巴都咁做..馬鐵通車前 87D 會有N個號碼...)
GD1570 發表於 2006-6-4 21:35 | 顯示全部樓層

原帖由 Crotone 於 4/6/2006 21:02 發表
攪笑係我今日見到有265M 和 265B 車頭有此句
"乘客可以總站下車後步行前往濕地公園"

咁九巴係冇錯架wor..
報紙都有教人搭車去天恆行過去
而且行過去真係唔係太耐
去得郊遊的人士我諗唔會介意行十零分鐘既...

回埋樓主先:
其實又冇計架wor..
香港人現在好多時都唔鐘意睇乳豬紙
見到寫去觀塘碼頭就等架啦
完完全全冇諗過部車仲有冇服務這個原因..
到時冇車就話人地做咩唔俾部車佢,大吵大鬧....

所以呢,d人問我點去,我實會同佢地講:西鐵轉輕鐵啦
保證識搭同落車嘛

你有你可愛,我有我好笑。
asv2 發表於 2006-6-4 22:03 | 顯示全部樓層
原帖由 60M 於 2006-6-4 21:05 發表
...我發覺D人只係識搵站, 唔睇服務時間

而269B, 269C果張仲寫到明假日停開...

大把人連理解一張時間表都成問題
所以睇左都未必有用
士刁拔尼.奧 發表於 2006-6-5 12:53 | 顯示全部樓層
原帖由 asv2 於 2006-6-4 22:03 發表

大把人連理解一張時間表都成問題
所以睇左都未必有用

咁又唔會~~

269B/269C果張係用18點字寫明

天恩特車
開出時間 (最遲都係0800)
之後再寫假日停開
白紙黑字

咁都會錯既就真係......
(唔睇假日停開睇開出時間都唔會錯掛~~)
Ketsu 發表於 2006-6-5 13:16 | 顯示全部樓層

原帖由 GD1570 於 2006-6-4 21:35 發表

咁九巴係冇錯架wor..
報紙都有教人搭車去天恆行過去
而且行過去真係唔係太耐
去得郊遊的人士我諗唔會介意行十零分鐘既...

回埋樓主先:
其實又冇計架wor..
香港人現在好多時都唔鐘意睇乳豬紙
見到寫 ...

問題唔係行唔行十零分鐘
而係d 人識唔識行
d 人係唔識路
真係話知目的地就響正隔離丫
你唔識去就係去極都去唔到
Abusing dead rule -> Denial of reality
shtsang 發表於 2006-6-5 13:23 | 顯示全部樓層
原帖由 Ketsu 於 2006-6-5 13:16 發表
問題唔係行唔行十零分鐘
而係d 人識唔識行
d 人係唔識路

其實路真係得幾條,一係行返出去天南,一係就行去
濕地公園.而且我唔信再問既冇人肯教點樣行囉...
祖記保方抵死,做壞事係會有報應
JX9097 發表於 2006-6-5 13:26 | 顯示全部樓層
原帖由 士刁拔尼.奧 於 2006-6-5 12:53 發表
咁又唔會~~

269B/269C果張係用18點字寫明

天恩特車
開出時間 (最遲都係0800)
之後再寫假日停開
白紙黑字

咁都會錯既就真係......
(唔睇假日停開睇開出時間都唔會錯掛~~)

其實有好多人都唔睇服務時間就排哂隊咁等車...
如果依家係夜晚,就算呢條係全日線,都會有尾班車嘛

睇都唔睇服務時間就去等車...之後仲要鬧巴士公司,真係無理取鬧
GD1570 發表於 2006-6-5 13:27 | 顯示全部樓層

原帖由 Ketsu 於 5/6/2006 13:16 發表

問題唔係行唔行十零分鐘
而係d 人識唔識行
d 人係唔識路

那兒唔係「山卡啦」地方
我相信你問人點行,一定有人答到你既...
你有你可愛,我有我好笑。