hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 自動消失的641尾車
開啟左側

[經歷分享/報告] 自動消失的641尾車

paul2357paul 發表於 2017-8-26 19:25 | 顯示全部樓層

lwb701 發表於 2017-8-26 10:23
20分鐘 坐28落到平治街了 點解要死等13X

亮點係佢唔識揀poly落車行去紅隧口轉車,反而賴213X冇曲街站。
KG1428 發表於 2017-8-26 23:11 | 顯示全部樓層
請樓主尋求立會議員求助
自KG1428退役後,TW5398是我的新愛車
238X 發表於 2017-8-26 23:15 | 顯示全部樓層
如果樓主公司係喺宏天,可能直接行入啟晴等車會更加知道發生咩事,有咩冬瓜豆腐都可以搭 108,至少返到紅隧先
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
dennis28a 發表於 2017-8-27 00:35 | 顯示全部樓層

我答你,佢唔係消失左,而係遲大到,班尾車遲足 30 分鐘開。
有次我係港島上 641 尾車,去到牛頭角仲見到有部新巴 641 準備轉出雅麗道。

不過你要求轉 101X 都係無用,有次 101X 新巴尾車(去港島),遲左 30 分鐘先係裕民坊開返出黎,一樣係死。
只要對面海走唔切部 18P 過黎做 101X,新巴一樣唔會用 101 車做 101X。

去到宜家好少少,新巴識趣,九龍尾車用番 101 開,但只要新巴無車番,你唔洗考慮有 101X 上。
不過依班車只要撞至觀塘道大塞車,我又試過係牛頭角等 15 分鐘都無車。

所以問題係新巴度,九巴趣趣地都有個爛鬼 ETA 比你。
惡意回復是不道德的行為。
HT408 發表於 2017-8-27 02:21 來自手機 | 顯示全部樓層
dennis28a 發表於 2017-8-27 00:35
我答你,佢唔係消失左,而係遲大到,班尾車遲足 30 分鐘開。
有次我係港島上 641 尾車,去到牛頭角仲見到有 ...

ETA有鬼用,試過喺灣仔碼頭等641尾車,一路係安排中,到上咗車先直接轉 尾班車已過本站
dennis28a 發表於 2017-8-27 04:28 | 顯示全部樓層
HT408 發表於 2017-8-27 02:21
ETA有鬼用,試過喺灣仔碼頭等641尾車,一路係安排中,到上咗車先直接轉 尾班車已過本站 ...

咁又唔係日日咁既,好多時去到皇后像廣場已經識到部 641 尾車
惡意回復是不道德的行為。
HR1377 發表於 2017-8-27 11:54 | 顯示全部樓層

ETA有鬼用,試過喺灣仔碼頭等641尾車,一路係安排中,到上咗車先直接轉 尾班車已過本站 ...

港澳碼頭好似冇站亭俾九巴車長拍卡confirm開車時間,當然ETA只能估計開車時間
238X 發表於 2017-8-27 11:56 | 顯示全部樓層

唔好話對面海,噚晚都有 238X 班次喺太子突然跳咗去怡閣苑嘅事件,搞到我無端端要等四個字
FBI2 發表於 2017-8-27 13:02 | 顯示全部樓層
238X 發表於 2017-8-27 11:56
唔好話對面海,噚晚都有 238X 班次喺太子突然跳咗去怡閣苑嘅事件,搞到我無端端要等四個字
...

238X已經係荃灣出西九少數有錢賺既路線

屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
238X 發表於 2017-8-27 13:10 | 顯示全部樓層

FBI2 發表於 2017-8-27 13:02
238X已經係荃灣出西九少數有錢賺既路線

我係話緊個 ETA 發神經啫