hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) 今次到我架車啦!
返回列表 發新帖
開啟左側

今次到我架車啦!

FX8173 發表於 2006-6-9 15:41 | 顯示全部樓層

我就咁聽您講,我覺得似係警方諗果個方向多喎~

*偷車邊會打爆車尾雞翼窗o架﹗如果真係識偷o既,用一把長鋼尺,一支一字螺絲批,一把剪鉗已經可以偷到車啦﹗
 唔係鼓吹偷車,但係我o係 IVE 時阿 Sir 有教,我亦試過~

NISSAN Presage 2.4 CVTC
da87 發表於 2006-6-9 15:48 | 顯示全部樓層
可能係d道友想偷錢
 樓主| GK9398 發表於 2006-6-9 19:21 | 顯示全部樓層
原帖由 FX8173 於 2006-6-9 15:41 發表
我就咁聽您講,我覺得似係警方諗果個方向多喎~

*偷車邊會打爆車尾雞翼窗o架﹗如果真係識偷o既,用一把長鋼尺,一支一字螺絲批,一把剪鉗已經可以偷到車啦﹗
 唔係鼓吹偷車,但係我o係 IVE 時阿 Sir 有教, ...

但係警方都有兩個意向,只不過想以刑事毁壞處理!
FX8173 發表於 2006-6-9 20:02 | 顯示全部樓層

原帖由 GK9398 於 2006-6-9 19:21 發表
但係警方都有兩個意向,只不過想以刑事毁壞處理!

您架車車箱內有無o野放o係度先,例如散紙、車內裝飾等~?
因為睇表面證供,真係似刑毀多D~
 樓主| GK9398 發表於 2006-6-9 20:17 | 顯示全部樓層
原帖由 FX8173 於 2006-6-9 20:02 發表

您架車車箱內有無o野放o係度先,例如散紙、車內裝飾等~?
因為睇表面證供,真係似刑毀多D~

沒有!因為公司車!

一些警員認為刑毀不會破壞雞翼窗同把指揮燈"縛線","縛線"的是專業爆車,
既然專業,就非刑毀般簡單,所以就認為偷野多,但偷車同偷物件就未能
肯定,而一些警員認為是刑毀,甚至話打雷打中,據鄰居(警署文職)指係
想借意了結
FX8173 發表於 2006-6-9 20:39 | 顯示全部樓層
原帖由 GK9398 於 2006-6-9 20:17 發表
沒有!因為公司車!

一些警員認為刑毀不會破壞雞翼窗同把指揮燈"縛線","縛線"的是專業爆車,
既然專業,就非刑毀般簡單,所以就認為偷野多,但偷車同偷物件就未能
肯定,而一些警 ...

俾雷打中就牽強o左D…唔通劈到燈都甩咩……

*雷係唔會打中o野o既,閃電先會~
 樓主| GK9398 發表於 2006-6-9 20:52 | 顯示全部樓層

原帖由 FX8173 於 2006-6-9 20:39 發表

俾雷打中就牽強o左D…唔通劈到燈都甩咩……

*雷係唔會打中o野o既,閃電先會~

所以,呢兩個人真係求其找個理由打發我,另外果幾個都絕不認同,
老實講,唔係公司車真係整番就算.....
art0925 發表於 2006-6-10 14:48 | 顯示全部樓層
Well, if you know anyone with Legal background, bring them along next time, then the police will not just "give u an answer" and tell you go to away, few years ago, my Audi A4 was scarched and window broke by someone, the police said maybe it was just some kid...and tell me to go away after taken my statement, the next day, I bring along my sister (lawyer) and demand an investigation and also meet with a sergent, 2 weeks later, after they look at security camera from the car park (we obtain from Wilson through legal letter...) they arrested a tri-member (who happen to get the wrong Audi, because another Audi look like mind cut him off once and he thought it was mind, the was charged with vandalising my car, and attempted vandalism of the another Audi, (who's driver happen to be one of the CID's friend...)

原帖由 GK9398 於 2006-6-9 20:52 發表

所以,呢兩個人真係求其找個理由打發我,另外果幾個都絕不認同,
老實講,唔係公司車真係整番就算.....