hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 今晚目睹261X兜型點塞了二十分鐘
開啟左側

[問題] 今晚目睹261X兜型點塞了二十分鐘

GD1570 發表於 2018-10-15 20:26 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2018-10-15 19:40
"當然啦, 8-9點計, 市區水塘車或者屯門早繁車未拉入去時, 9點前後中途站的確係好難上車"

From#43......你 ...

#40係講紅橋,只係有人喺#41搬咗去市中心。

講紅橋難上車,點解會唔關新墟事?唔通B3X唔停新墟街市?邊個搬龍門呢⋯⋯
同埋呢,條banner係放咗喺紅橋,點解會由市中心講呢⋯⋯邊個搬走咗個龍門呢⋯⋯

你咁信城巴,就唔會人哋開足車都要搬一堆緩解方案出嚟啦!!!唔係咁快就忘記嘛⋯⋯依家有晒強力嘅圖證,竟然有人話ETA唔準。咁我想問「有圖有真相」仲係正確嗎?同埋呢,我唔似某啲人,少少嘢就喺度話要投訴囉!

既然你唔信嘅,咪試吓朝早10:00直播自己由市中心去福田站,睇吓行落馬洲快定走去深圳灣快吧!!!
053h4 發表於 2018-10-15 20:49 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2018-10-17 08:50 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-10-15 20:49
今日屋企有人係深圳福田搭去元朗,話因無車返要等左陣。
跨境服務,城巴信得過九巴lor。形點難上車係今時 ...

1. 我從來無講過想知B3X有冇脫班,所以我唔需要亦無必要去投訴。

2. 所有回文邊個搬緊個龍門大家都知。我講紅橋新墟,你講到大半個深圳。

所以永遠同你討論係唔會有結果,因為某人一定帶人去遊花園、搵啲有利自己嘅POINT去一言堂。
反而走去質疑一啲「有圖有真相」,或者係由官方提供嘅資訊。
古有5B/N8X,今有B3X⋯⋯

你有你可愛,我有我好笑。
053h4 發表於 2018-10-17 09:11 來自手機 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2018-10-17 09:34 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2018-10-17 09:11
261X係屯門市中心開,唔係虹橋做總站
另外,今朝8:00-9:00 B3X係大約每10分鐘一班車,本人家人亦有經屯 ...

南行車去到市中心私牌返深圳灣唔係新鮮事。
我亦多次表明本人無意向城巴投訴脫班問題,
如果你睇唔明請去進修一下閣下嘅中文。

261X由屯門市中心開,咁請問關大半個深圳乜嘢事呢?
請解說一下吧!!!

最後,我從來無講過九巴紅橋拉BANNER所以城巴就會溜後/脫班,
唔該你唔好強加入罪!!!

連B3M服務時間都未搞清楚,

你繼續慢慢搬你的龍門吧!!!

053h4 發表於 2018-10-17 12:09 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2018-10-17 12:23 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2018-10-17 12:09
無意投訴,即係真假難辨啦

原來屯日市中心261X無宣傳,你用虹橋做例就得。過大半個鐘準備去福田站,咪睇 ...

有圖有真相叫真假難辯,反而道聽途說乜證據都無就信到十足十,你不如去搵多啲利己嘅論點嚟做一言堂吧
原來我又有講過屯門市中心無261X宣傳㗎?我依個人記性差,不如你QUOTE返出嚟畀我同眾版友睇睇吧
同埋你都仲係無回答261X同大半個深圳有乜關係啵?
不過我都答吓你吧!你連今日唔係內地假期都唔知,又少咗一班返學客,B3X客少過平日絕對正常不過啦!
再者,你用幾耐時間都唔會關我事,反正閣下搬龍門式嘅替代方案多的是,又只用有利自己的POINT去一言堂。
基本上跟你在此話題上已毫無任何討論的餘地,
繼續做你嘅一言堂吧!

miklcct 發表於 2018-10-17 12:32 來自手機 | 顯示全部樓層
紅橋有小巴44B1喎
053h4 發表於 2018-10-17 12:39 來自手機 | 顯示全部樓層
浸大小晴 發表於 2018-10-17 19:35 | 顯示全部樓層