hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港電車 (R2) 重要!!!7月24日全面更改行車時間
開啟左側

重要!!!7月24日全面更改行車時間

4437 發表於 2006-7-18 10:17 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

由7月24日起,
男工與女工字軌時間將會有大變動,
詳情如下:

男工:

K,N,C 全部字軌將會係西廠開,食,收 (亦即係回復數年前)
廠前燈位長龍將會再現.
所有司機唔再轉時間同過對面廠,
(例:做A37-64的,永遠都冇可能會做KNC夜間車)
註: K1照舊開508.

女工:

Sx1-26將會剩下1-18
除2,5,8,10,12,15同18外
全部東廠開,收,食
情況同男工一樣.
上西線車用番2車,棄用5車
假日由原本既C61-C75變做C51-C72,
單數字軌開東,雙數字軌開西
換然之,佳哥開C52既生涯將會結束
西面的司機有:
4126,4354,4362,4365,4367,4373,4388(工傷中),4426,4726
(4379已經由水街搬左去柴灣,所以唔係佢再唔係西面人啦)
(4373住灣仔,仍納入西面範圍)
其餘女工都做東面車.

尋日搭端姐車抄左東廠Sx車同全部C車既開工時間(唔好意思,我住東面,時間關係,淨係抄左自己個面)

Sx:
1     6:39
3     6:51
4     6:57
6     7:15
7     7:21
9     7:33
11   7:45
13   7:57
14   8:03
16   8:15
17   8:21

C車計算方法容易,
東廠由8:20開始每12分鐘開一班
西廠由8:31開始每12分鐘開一班

資料來源:
端姐,英姐,秋涼,明嫂,海哥,羅仔

慶回歸.VA21 發表於 2006-7-18 12:11 | 顯示全部樓層
原帖由 4437 於 2006-7-18 10:17 發表
換然之,佳哥開C52既生涯將會結束

非常詳盡既資料 ..﹗多謝分享
佳哥之後會入其它字軌﹖..#108 會唔會仲係佢既戰車﹖
咁添哥呢..C48 仲係咪佢開﹖
唔方便呢度講既話請 i-msg 我 ..先謝﹗

*坦克.EH9302 & EU5923.孖寶*
 樓主| 4437 發表於 2006-7-19 00:23 | 顯示全部樓層
原帖由 慶回歸.VA21 於 2006-7-18 12:11 發表

佳哥之後會入其它字軌﹖..#108 會唔會仲係佢既戰車﹖
咁添哥呢..C48 仲係咪佢開﹖

現知C48不再是中午更,
添哥字軌應該有變,
但添哥專用的#132及佳哥專用的#108則應該不變.
lokheng 發表於 2006-7-19 03:28 | 顯示全部樓層

秋涼師姐好COOL嫁喎,
木蘭師姐就更加殺死人咁款,
小滿師姐D鄉下話我唔識聽......
最好人我覺得係玉梅姐同另一位阿姐,
成日笑,個樣好親切嫁^^
最攪笑一次係玉梅姐話:
你由堅尼地城坐到筲箕灣收你$2,
電費都蝕埋比你;P;P
 樓主| 4437 發表於 2006-7-19 11:17 | 顯示全部樓層
原帖由 lokheng 於 2006-7-19 03:28 發表
木蘭師姐就更加殺死人咁款,
小滿師姐D鄉下話我唔識聽......
最好人我覺得係玉梅姐同另一位阿姐,
成日笑,個樣好親切嫁^^
最攪笑一次係玉梅姐話:
你由堅尼地城坐到筲箕灣收你$2,
電費都 ...

唔...木蘭師姐俾貨車撞倒攞左工傷囉...
剩番佢既長髮老公鄭國伏繼續開工.
肥嘟嘟周師姐要收$4.
辣椒妹走左囉.

慶回歸.VA21 發表於 2006-7-19 14:26 | 顯示全部樓層
原帖由 lokheng 於 2006-7-19 03:28 發表
玲娜 4385 ...

唔係呀..我覺得秋涼師姐好好人!
上次遊 #120 佢同我吹水 ..
之後見到都有打招呼
講開師姐 ..
玲娜睇數就好實 ..
入少/唔入錢既佢一定叫住
*坦克.EH9302 & EU5923.孖寶*
BL69 發表於 2006-7-19 16:34 | 顯示全部樓層

嘩.....
列晒批師姐全名同staff code有無問題架

(話晒都叫personal data吖)
Show Blocked User - eric278
lokheng 發表於 2006-7-19 18:32 | 顯示全部樓層
諗返起喇,
成日笑果個應該係王少麗^^
 樓主| 4437 發表於 2006-7-20 11:20 | 顯示全部樓層
原帖由 慶回歸.VA21 於 2006-7-19 14:26 發表

唔係呀..我覺得秋涼師姐好好人!
上次遊 #120 佢同我吹水 ..
之後見到都有打招呼
講開師姐 ..
玲娜睇數就好實 ..
入少/唔入錢既佢一定叫住

你有冇佢俾你免費乘車呀?
ML29 發表於 2006-7-28 19:48 | 顯示全部樓層

今天看到#41做C11車,發現它那塊字軌牌是紅底白字的,
而且似是新製作的,當時那部車正前往筲箕灣。
借問這個「C11」是否新字軌來的?它是銅鑼灣車還是筲箕
灣車?
We're part of The Go-Ahead Group