hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 大家去唔去/有無去冒險樂園玩的?
開啟左側

大家去唔去/有無去冒險樂園玩的?

nwfb1601 發表於 2006-8-1 22:20 | 顯示全部樓層

原帖由 chickenbus 於 2006-8-1 15:09 發表

小弟由轉智能會員證開始,就冇再係冒記玩過,一來消費太大,
二來次次入既新機,都係一 D 煲機型既,我地屋企人玩開「小本生意」既,
自然就唔再黎玩。

我都係,以前都會玩0下夾公仔0既。而家?都少
0左玩 Lu~
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
useatnet 發表於 2006-8-1 22:56 | 顯示全部樓層
原帖由 2ac 於 2006-8-1 17:11 發表

講起呢間舖就真係經典

以前冒險樂園在2樓(定3樓?唔識數)有一間既,兩邊門口
隔離舖面係女性內衣店
後門有間「檸檬王」同有間賣糖果既

之後見6樓暴龍做得興起
想頂左人個位黎做
暴龍開初唔制
經一輪 ...

提提你...
六樓暴龍樂園o既前身
就係冒險樂園

即係話冒險樂園o係西九龍中心:六樓>二樓>二樓+六樓>六樓
~☆凍檸樂☆~ 發表於 2006-8-1 23:15 | 顯示全部樓層
原帖由 useatnet 於 2006-8-1 22:56 發表

提提你...
六樓暴龍樂園o既前身
就係冒險樂園

即係話冒險樂園o係西九龍中心:六樓>二樓>二樓+六樓>六樓

最先既六樓係宜家冒險樂園鋪位加埋三聯.....個陣好大,仲有波波池呀個d比小朋友玩既
另外,1188宜家仲有,今日價位係0.16
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-1 23:53 | 顯示全部樓層

啊, 原來如此
即係話冒險不過想做番暴龍個「旺位」
甘好明顯係冒險樂園名氣唔好啦
人地做就旺自己做就唔旺

另: 原來1188宜家仲有既
謝謝提出
始終都係 978  第 1 - 50 集
~☆凍檸樂☆~ 發表於 2006-8-1 23:56 | 顯示全部樓層
原帖由 2ac 於 2006-8-1 23:53 發表
啊, 原來如此
即係話冒險不過想做番暴龍個「旺位」
甘好明顯係冒險樂園名氣唔好啦
人地做就旺自己做就唔旺

另: 原來1188宜家仲有既
謝謝提出

但係我記得當年個個位好多人架喎.......係之後唔知無啦啦關左
之後有一兩個月好似係無冒險樂園,跟住先係2樓開返,但係個陣好細反而無咩人去咁
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-2 00:18 | 顯示全部樓層
一時時啦
2樓果間可能細掛
不過山不在高有仙則靈
如果有好機總會吸引人玩

果度d小丑貝洛如果係一幣玩兩次
中晒7格有3500票
遠遠多過普通的1200 (其實都加500)

如果無記錯, 香港區無一間會為小丑貝洛/ 黃金雨全中加bonus
JX9097 發表於 2006-8-2 00:28 | 顯示全部樓層

以前細個就個個星期必去冒險
但自從中四之後都冇去lu

直至到近呢兩個月
因為女友嘅關係
所以就去番

我哋最多嗰次只係用咗71個代幣
嬴咗超過一千張飛番嚟
jorg 發表於 2006-8-2 00:32 | 顯示全部樓層
原帖由 fv682 於 2006-8-1 15:30 發表
提提你
暴龍樂園已經全線結業
有財團轉開左"夢想王國"

以前好似仲有個叫「歡笑樂園」
警HKP察
jorg 發表於 2006-8-2 00:39 | 顯示全部樓層
原帖由 nwfb1601 於 2006-8-1 22:20 發表

我都係,以前都會玩0下夾公仔0既。而家?都少
0左玩 Lu~

以前d夾公仔機都好d
起碼真係有機會夾到公仔

而家果d.......
初時放個夾落去果陣真係好易夾中
但由於升返個夾上去時既撞擊力
個公仔一定會跌返落去
所以現時夾到公仔出o黎既機會係零
警HKP察
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-2 01:02 | 顯示全部樓層

宜家果d夾公仔的「扒」看似有力
實則力都唔力下
未放夾之前個夾撞到膠邊/ 玻璃彭彭聲
到你夾果下, 就有如果陣個扒俾人整斷手筋一樣
到你夾上黎就十居其九中空氣

同埋宜家d扒多數都係三腳
無晒四腳扒
聽師傳講話舊陣時四腳扒真係有d專門吼好公仔的人
一見你加料就三兩下夾晒
你都咪話唔損失慘重
**迴音: 損失得幾多丫...