hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 校園生活及上班一族 咁既校長同校規都有!?
開啟左側

咁既校長同校規都有!?

leslie 發表於 2006-11-29 12:12 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

29/11/2006 蘋果日報

http://appledaily.atnext.com/tem ... &art_id=6570347

簡直是侵犯人權...拍拖都唔俾?

仲有,個校長的回覆簡直是...
"我 們 只 需 向 學 生 和 家 長 交 代 , 不 必 向 傳 媒 交 代 任 何 事 "

學校是政府資助機構,咁既回覆簡直是不能接受!
L. Chan - 我們堅持才有希望!
da54 發表於 2006-11-29 18:32 | 顯示全部樓層
話晒人地係區內 Band 1 名校,校風又的確比較好,
口氣大 d 都唔出奇。
ben2004 發表於 2006-11-29 20:22 | 顯示全部樓層
原帖由 da54 於 2006-11-29 18:32 發表
話晒人地係區內 Band 1 名校,校風又的確比較好,
口氣大 d 都唔出奇。

佢o既口氣大成咁
佢真係以為自己係特首定係耶穌基督 ?
平時起學校聽佢講野已經覺得佢諗野好白痴, 又專制
依家又再次見報, 竟然可以「唔使向傳媒交代」
口氣真係大到不得了, 傳媒就係用離監察黃耀銓呢種人

佢以為自己真係咁勁, 寫幾封聯署信比李國章佢已經可以返屋企下日晨囉 ~
JX9097 發表於 2006-11-29 20:51 | 顯示全部樓層

我今日睇到呢篇報導...真係幾驚訝
雖然中學生拍拖唔係太好
但都未致於咁誇張去打壓啩
~誰@359~ 發表於 2006-11-29 21:00 | 顯示全部樓層
隔離板有人提出一點,就係男同女一齊玩唔代表佢地拍拖
呢個「校長」既做法其實同限制左男女同學之間既正常社交…
字大只顯得人自大
JX9097 發表於 2006-11-29 21:04 | 顯示全部樓層
原帖由 ~誰@359~ 於 2006-11-29 21:00 發表

係呀...連平排行都話唔得
都唔知佢個腦諗乜
U-157星之Kelvin 發表於 2006-11-29 22:46 | 顯示全部樓層

原帖由 ~誰@359~ 於 2006-11-29 21:00 發表

呢個「校長」間接令心理醫生收入增加
(限制左男女同學之間既正常社交,結果令學生有社交困難)
guia 發表於 2006-11-29 23:23 | 顯示全部樓層
原帖由 U-157星之Kelvin 於 2006-11-29 22:46 發表

呢個「校長」間接令心理醫生收入增加
(限制左男女同學之間既正常社交,結果令學生有社交困難)

拍拖冇話岩定錯架喎
如果搞到d學生畢業出來同異性相處(指社交、工作)出問題
呢位校長可說是千古罪人

如果搞les/gay 又會唔會罰呢?
SSBT 發表於 2006-11-29 23:42 | 顯示全部樓層
學生之間既私事,
學校應該無權過問。

真係唔知個校長點諗…
人地拍拖關佢咩事呀 ==
=0=
guia 發表於 2006-11-29 23:44 | 顯示全部樓層

原帖由 SSBT 於 2006-11-29 23:42 發表
學生之間既私事,
學校應該無權過問。

真係唔知個校長點諗…
人地拍拖關佢咩事呀 ==

只要唔影響學校,
學校根本唔應該干涉學生私事