hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 運輸署建議開辦龍運E36S (經大欖隧道)
開啟左側

[小道消息] 運輸署建議開辦龍運E36S (經大欖隧道)

lsc04d11 發表於 2021-8-3 11:49 來自手機 | 顯示全部樓層

elmmoo 發表於 2021-8-3 11:17
相關文件

原來係樓主閱讀理解攞f.....
定你覺得諮詢期完之前就會先斬後奏?
ccchhhuuunnn 發表於 2021-8-3 11:50 來自手機 | 顯示全部樓層
cnquate 發表於 2021-8-3 11:46
收集完意見處理都需要時間
幾日唔會做得切

最快啫
日日塞到咁個個都想行返大欖
除非有人玩嘢提反對意見
無風無浪的話隨時可以執行
反正而家啲政府好高效,隨時話想點就點
FBI2 發表於 2021-8-3 11:53 來自手機 | 顯示全部樓層
ccchhhuuunnn 發表於 2021-8-3 11:50
最快啫
日日塞到咁個個都想行返大欖
除非有人玩嘢提反對意見

仲有幾多位代表俾到意見呢?會否出現屯門62X笑話?
kay 發表於 2021-8-3 11:59 | 顯示全部樓層

就黎去搵分區委員會委員做諮詢了
世界很簡單 人類很複雜
kitarolo 發表於 2021-8-3 12:06 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2021-8-3 07:47
以龍運計到盡既性格
5 點幾唔塞都改行欖隧,係有啲疑點

講返E36S「有可能」0530
未塞車都行欖隧,部份原因似係
輔助青馬A轉E嘅客,自第二階段後
早繁常有承辦商喺青馬計落車人數。

理論上,小濠灣出車去青衣掉頭
類似R8吉車開特班青馬起載去
博覽館短途,能運走大量轉乘客兼
唔需要俾欖隧舊錢,但A轉E必然「免費」
(A線嘅錢已袋,唔想額外開免費轉嘅線去
東涌/後勤,轉S64免費真係用嘅客好少)

而E36S若落實,嗰啲班次唔慌少客
都係頭十幾個全費客白做啫,青馬有
呢啲班次塞到十零個企位都幫助唔細

龍運肯定無蝕底
ccchhhuuunnn 發表於 2021-8-3 12:21 來自手機 | 顯示全部樓層
kitarolo 發表於 2021-8-3 12:06
講返E36S「有可能」0530
未塞車都行欖隧,部份原因似係
輔助青馬A轉E嘅客,自第二階段後

原set形點特轉大欖特完全唔使排過班次,屯赤唔生性就算六點都可以整死迴旋處,與其係咁不如豪埋畀佢好過做一粒鐘但前後鐘數照塞一樣畀人投訴
kitarolo 發表於 2021-8-3 12:23 來自手機 | 顯示全部樓層

ccchhhuuunnn 發表於 2021-8-3 12:21
原set形點特轉大欖特完全唔使排過班次,屯赤唔生性就算六點都可以整死迴旋處,與其係咁不如豪埋畀佢好過 ...

同意,正線拉到八鄉路足$13.9
但另設形點特班係行少咗,而家計劃
原時間表改行欖隧嘔返啲出嚟都合理
nwfb1001 發表於 2021-8-3 12:55 | 顯示全部樓層
miklcct 發表於 2021-8-3 01:46
元朗返機場坐鐵?保鐵保到喪心病狂先會咁搭喎。

(如果)住港島「被迫」用九巴月票先係保九保到喪心病狂咯
 樓主| elmmoo 發表於 2021-8-3 14:20 來自手機 | 顯示全部樓層
lsc04d11 發表於 2021-8-3 11:49
原來係樓主閱讀理解攞f.....
定你覺得諮詢期完之前就會先斬後奏?

真心睇錯咗。。。

錯真係要認
誤導咗各位真心唔好意思
cnquate 發表於 2021-8-3 14:53 | 顯示全部樓層

elmmoo 發表於 2021-8-3 14:20
真心睇錯咗。。。

錯真係要認

有錯認咪可以囉,之前見你一路都冇澄清,又唔見你改返,俾人感覺就係有心放流料
有權有勢嘅人灌水放流唔使停板