hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 巴士公司讓利鐵路 內鬼被工會找到
開啟左側

巴士公司讓利鐵路 內鬼被工會找到

Choi 發表於 2022-5-12 07:43 來自手機 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2022-5-11 17:31
其實都係嗰句:
301基本上九成九嘅客都係由鐵路過嚟,
其中東鐵綫應該點都佔八至九成㗎喇。

去海富中心呢?
Ricky403 發表於 2022-5-12 11:30 來自手機 | 顯示全部樓層
Choi 發表於 2022-5-12 07:43
去海富中心呢?

海富中心咪喺正金鐘站上面
GD1570 發表於 2022-5-12 12:49 | 顯示全部樓層
Choi 發表於 2022-5-12 07:43
去海富中心呢?

去過金鐘未架你...

你有你可愛,我有我好笑。
FBI2 發表於 2022-5-12 13:37 來自手機 | 顯示全部樓層

我認為,就算對一個人有不滿,都只應該針對事件而不是針對其本人。黃先生只是路線策劃思維不被認同,以及領軍失誤令公司嚴重虧蝕,但除這兩個範疇,其他範疇冇乜問題,編更是他專長,對鐵路的愛好(特別是長途火車)更是我尊敬和仿效的。因此,路線策劃可以批評黃先生(特別是948,可以炸爆到佢肯將948完全行全日為止),但黃先生的私生活,我認為應該給予空間。

評分

參與人數 3aPower +3 HugeC +1 收起 理由
Vittorio + 1 英雄所見略同
WR309 + 1 agree
herman15hk + 2 中國人最關心別人私生活

查看全部評分

KelvinSJ743 發表於 2022-5-12 14:00 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2022-5-12 14:18 | 顯示全部樓層
樓主潛咗水?
你有你可愛,我有我好笑。
EvilKo 發表於 2022-5-12 15:45 | 顯示全部樓層

Gary_B 發表於 2022-5-11 18:08
大台偽員都有大把鏡粉啦 使唔使中止合約呢

又唔同喎
而家係大台偽員出席對家演唱會
而且係王祖藍級數出席喎
cky 發表於 2022-5-12 23:43 來自手機 | 顯示全部樓層
EvilKo 發表於 2022-5-12 15:45
又唔同喎
而家係大台偽員出席對家演唱會
而且係王祖藍級數出席喎

新城合約有冇寫咁樣嘅條款先?
brianso198 發表於 2022-5-13 01:09 | 顯示全部樓層
不如咁講
黃生去邊度都要管既話,
將來樓主出左名之後有人管你甚至乎干擾你既私生活 你又會有咩感受?

呢個人我都唔鍾意架啦 不過佢鍾意去會展參觀新站咪由佢參觀
總之唔係犯法我覺得無必要干涉人地囉
w061327a 發表於 2022-5-13 01:22 | 顯示全部樓層

由彼此連城一線個口號出嗰一刻開始,其實新城都好明顯係想同港鐵合作,就算高層正式主席港鐵活動都唔意外,何況依家係人哋係以個人身份去參觀,更加冇討論嘅價值。

至於話取消 301 就係鬼,其實東鐵綫停正灣北、金鐘,都知 301 冇得做落去,就算呢刻唔取消,取消都係遲早嘅事。與其繼續留戀,拖下拖下去吊命蝕錢,倒不如專心做會展站接駁好過。
城巴 20,在啟德晴朗的一天出發