hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 機管局宣布:11:00開始恢復航班,A車可以恢復嗎? ...
開啟左側

[報刊新聞] 機管局宣布:11:00開始恢復航班,A車可以恢復嗎?

cky 發表於 2023-9-2 21:09 來自手機 | 顯示全部樓層

kmb71k 發表於 2023-9-2 19:00
呢度全部都係小朋友嚟
邊有可能請到

你唔知有啲只係做 PT 或者渣下車就覺得自己好偉大收埋好多獨家消息咩? 🫢🫢
真係洗下廁所掃下地就仿佛知道晒成間公司運作同計劃,啲 MBA 就唔值錢啦 😅😅
12Lane 發表於 2023-9-2 22:00 | 顯示全部樓層
cky 發表於 2023-9-2 21:06
問心呀
都唔係好多版友耐唔耐就話自己入咗九善度做咩?
到頭來有幾多有實質意義嘅嘢做咗先? 🫢🫢

講真,又唔係(或者唔可以)有真憑實據。一日未公開,所謂消息都係當花邊新聞聽下算啦。
成日有人將呢堆未經證實嘅消息當真咁周圍傳,講到似層層發生左仲要幫幾間公司加埋內心戲。
堆疑似有消息人士又要show off自己獨到見解,上帝視角同大家喺資訊不相稱嘅ground上面討論,發生左又話一早知,未發生又唔講得。
嗱,我就相信大部分版友都只係普通市民,大家都係憑自己社會閱歷同經驗去解讀商業、運作決定架啫。

Waiyin12 發表於 2023-9-2 23:59 來自手機 | 顯示全部樓層
AE367 發表於 2023-9-2 19:14
我諗如果個巴士職員日日返工係mon住italk,應該會俾上頭話佢不務正業。

都唔一定,喺 italk 攞到嘅料未必好高質,但應該比唔少討論區好

特別有路線重組前想試水温,放少許 "消息" 再留意各社交平台、討論區反應係慣用技倆

小弟亦有聽聞過,唔少酒店係有喺 Facebook 等 mon post,獲取客人評價等
kitarolo 發表於 2023-9-3 15:14 | 顯示全部樓層

AE367 發表於 2023-9-2 19:14
我諗如果個巴士職員日日返工係mon住italk,應該會俾上頭話佢不務正業。

趨勢係人工智能
ChatBot都整到出嚟
(常有真人試探背後嘅演算法)
僅供商業機構內部用嘅設計更簡
唔需要請一個真正嘅僱員 Mon Post

演算法在於點樣選取對該
營運商有利嘅意見俾決策者睇
例如人工智能偵測到大量用戶訴求係跟
時間表開車,但明顯係做唔到推波助瀾嘅效果