hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 點解爆人全朵、灌水都可以唔使停板
返回列表 發新帖
開啟左側

點解爆人全朵、灌水都可以唔使停板

樂仔〞 發表於 2023-11-22 23:25 | 顯示全部樓層

小roy 發表於 2023-11-22 21:03( ~, i: U* Z  [; q
貴為係呢個 forum 開咗 account 16 個年頭,UID no. 仲前過版主你# F3 |' ~; h5 k: V# i3 a7 Y" Z/ x
今次處分牽涉嘅大多都係同我差唔多年資 ...

, D0 n/ E" |& D1 d6 |5 r9 @iTalk 取向早就變咗以消息同活躍做 gimmick , 話哂以往另外兩個對手唔係水靜鵝飛就消失埋( Y" \) L* O6 A
文章可讀性一早唔係管理員們嘅考慮因素
$ C$ Q7 W+ ~. l  S- ^7 n% x  w
cky 發表於 2023-11-23 00:28 來自手機 | 顯示全部樓層
請站方公開解釋點解要唔聲唔聲咁將支持反對制消滅。是令站方感到尷尬嗎?還是寧願讓不經思考的發文繼續充斥版面?
horivhyc 發表於 2023-11-23 01:21 | 顯示全部樓層
0 c+ L3 U; d+ ~' b$ }/ K$ n2 B
cky 發表於 2023-11-23 00:28
$ Z! F5 ^2 Z9 e: }請站方公開解釋點解要唔聲唔聲咁將支持反對制消滅。是令站方感到尷尬嗎?還是寧願讓不經思考的發文繼續充斥 ...
(2023/11/24 0753 updated 由於事情已獲解決,我撤回最後一次發帖或回覆言論)7 f% u8 P: g4 O" S) q
% {8 i7 @6 C' ^) S, a, h; Q/ q
係唔知邊一日開始,無論係重覆貼文也好唔重覆貼文也好,留言同貼文質素都變得低下,好多時有你冇你都係某特定討論議題度發出無差別既針對行為,講到好似巴士公司係千古罪人咁。
1 D* \5 G' h4 ]+ s9 b7 N  |- O& ^, L
直到而家既導火線,當公開一個已公開資料既時候,唔當係違反站規,呢點我明白;但當變本加厲繼續直接指名道姓去責罵他人仍不算違反“人身攻擊”站規,但其他板友卻反被指“人身攻擊”而停板既時候,我實在諗唔到再係呢個討論區討論既理由係咩。
! q6 H2 x; e+ i0 J; V3 [. r1 ^6 h7 t1 b
最後講多一句:無論係停緊板定未停板既大家,呢個討論區正步緊Facebook某專頁既後塵,共勉之。
( n' b: ~" s# u7 N2 U4 J  h. p! i4 N1 T4 b' l0 q/ }+ r% }! d
Time to say goodbye.
AVBWU291 發表於 2023-11-23 09:03 | 顯示全部樓層

我諗各位版友可能要以罷出文罷回覆嚟回應站方嘅所作所為,佢哋先會識驚,話哂咁樣最影響到佢哋嘅利益。

評分

參與人數 1HugeC +5 收起 理由
horivhyc + 5 最終settled,admin終妥協

查看全部評分

將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
Togepi 發表於 2023-11-23 20:09 | 顯示全部樓層
KC8249 發表於 2023-11-22 23:04# t. {: Y( d8 h: X" X8 r! `! @
連整走 支持 反對 都唔講原因已經知偏頗到一個地步
/ n/ _" h; X( F2 f5 X8 q- g: r, i
冇咗支持反對制感覺好空虛...
, A6 _: Q8 a! M" P  U. K9 |
變咗唔係以前個italk
& H. Q* T# h% }
中四嘅小刺蛋 ;p
樂仔〞 發表於 2023-11-23 23:02 | 顯示全部樓層
AVBWU291 發表於 2023-11-23 09:03/ }. {$ m( Q8 B, w
我諗各位版友可能要以罷出文罷回覆嚟回應站方嘅所作所為,佢哋先會識驚,話哂咁樣最影響到佢哋嘅利益。 ...
- i7 M/ q- d: }
無 Forum 仲有 Facebook: ~5 U' B4 o9 A$ s6 c* P
iTalk 個 forum 仲有人氣都算係咁& m8 s5 y! _' B5 B( q, ?8 @