hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) Admin請處理會員qunow多次喺 F1版提出不切實際建議 ...
開啟左側

Admin請處理會員qunow多次喺 F1版提出不切實際建議

阪田銅時 發表於 2024-2-2 12:15 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

此會員喺F1玩膠嘅程度不亞於之前被ban嘅ilovecty379,甚至比ilovecty379更嚴重,有擾亂F1秩序之嫌,甚至令我懷疑qunow係ilovecty379嘅幕後account,請admin幫手調查,以維護F1嘅秩序
Peter03145212 發表於 2024-2-8 14:53 | 顯示全部樓層
另外一位版友757亦都一樣
admin69 發表於 2024-2-8 17:32 | 顯示全部樓層
雖然我不是F1板主,但初步看來上述板友的建議亦非太過天馬行空,正如A17一樣亦能變成真實路線。, G+ b9 p9 D# _7 T2 c

; g# N- b# M3 j4 z! T9 K至於分身戶口問題需交由站長調查。
2 m% F. z: g, V  b. _/ P. X* L  u; Z: H6 e4 j+ R
admin69
Fuk19805 發表於 2024-2-9 21:52 | 顯示全部樓層

admin69 發表於 2024-2-8 17:326 \' h/ X$ q9 j' X4 m5 L: ?) N. s
雖然我不是F1板主,但初步看來上述板友的建議亦非太過天馬行空,正如A17一樣亦能變成真實路線。
- H1 y' f; L( H( {. ~, J' m! p/ c) H, S! s
至於分身 ...
: C" v# o1 n! e
咁有冇得處理吓B2啲吹水嘢,啫係講緊有啲人就求其搵嘢拗水吹啦,又有人喺度講啲好空泛嘅嘢啦,咩「某某地區可唔可以重組路線」啦,邊條線最密啦,邊條線最快啦,據了解吹水係去B22,重組係去F1,列表都係去B22,已經好多版友對admin嘅旁觀好唔耐煩架啦,求解釋
IG: mhlam307_photospam
kwn1029 發表於 2024-2-14 14:59 | 顯示全部樓層
Fuk19805 發表於 2024-2-9 21:52, u9 Q8 a+ r5 ?4 p5 P/ b
咁有冇得處理吓B2啲吹水嘢,啫係講緊有啲人就求其搵嘢拗水吹啦,又有人喺度講啲好空泛嘅嘢啦,咩「某某地 ...
% ]2 T' w7 e- Z# ?: f( Q
都已經唔係得B2先有。* f; D0 V; M9 P" S9 K  e1 J
我覺得控制自己回復/發帖量同質素,係正常人既簡單操守
% H2 b/ L6 Y8 ]# X本來就唔駛要任何人話,要任何人管的。% v" v. F# p* D4 \  S: Q
有啲版友,每次回復都會有人出聲,有人嘈,
8 }. h$ h, Z+ ?7 v5 @2 E- t" J: V要勞煩到你地尊貴既 admin 們又出聲,又幫論壇設定改呢改路,你地作為版主都覺得煩啦。
6 {: h/ v8 H3 N  W& q其實自己係咪都會嘗試去反省下係咪自己言論既問題,定係人地問題,特登去針對你?2 X) p) W" Q5 y
我諗明眼人係識分。
* A) L1 _4 J6 I順便同呢度既 admin 們講,其實我地唔係盲架。
, Y4 A2 Z+ v; X0 @4 D/ s
8 r; ?5 h0 z2 g( ^' s- ?我覺得如果 admin 你地認為呢種吹水風氣係冇問題既) O! |. H( T. L& D! V& q6 V
咁咪大家一齊當呢度 wtsapp 群組,* p8 Y8 S8 n  c+ o
當呢度連登,一齊吹水囉。4 W  c4 ^* D* M. p5 r0 M
其實都唔使話要任何人出黎解釋啲咩既,+ P$ L$ m: p1 X! B& m1 M
因為 admin 都好明顯,係默認緊呢種風氣係冇問題既。% s$ \% m, z5 v" P) t: p

- D! g( R" `% n* u( @! x有時簡短一兩句留言,合理的真係可以,
! I+ S# n8 c* {5 L3 X% S提出問題亦都係可以,大家係識分的。1 x! C4 p; @( T9 _& T  G

$ f/ u, V" o6 s  i- a# F5 `& W5 L至於一啲大部份人都認為無建設性既文字,7 n. O$ I( `4 ~
一而再再而三,話完至今都係繼續咁,4 A1 ?& {; L- o' k8 E8 X% h
咁就唔好怪呢度既版友唔客氣囉,其實唔少版友已經比足面,相關版友自己睇路啦
請時刻保持感恩及包容的心
kay 發表於 2024-2-14 22:28 | 顯示全部樓層
kwn1029 發表於 2024-2-14 14:593 p* |7 B2 h- v, C9 e1 R
都已經唔係得B2先有。6 X$ `# g4 F' K# n  @* j
我覺得控制自己回復/發帖量同質素,係正常人既簡單操守: D0 C7 m/ w# ]" |$ u0 {- v8 R- V
本來就唔駛要任何人話,要 ...

+ m* i0 Y7 G$ s4 Y" v1 D9 N% Z咁站規37又真係比左好大自由度喎(已知B2討論內容錯版問題,但37似乎係問題主因)
4 x8 p9 s8 P0 S9 B' w
* U( q. U9 [8 [& a/ s! I9 D3 ]4 x; R, {  j
其實依家個D都事少. P% b$ `8 i+ H3 i
早一兩年成班巴士公司迷成日鬧交( p$ D" ]! V  ]
不過高質定低質對戰真係要學下野, ?8 X' D+ M) h( ]/ `
呢個世界無野係絕對岩同錯& P; h/ q! f+ ?  U3 N# E$ V) t

) u" `2 z. `; H" I8 ]! `; t
6 A4 w4 v4 b$ K1 J但好似F1十篇都有九篇比人challenge
" D! ?6 Y+ _* Z- k* }其實亂出文自然有人招呼3 z! ?/ z2 |  a+ ?+ g+ V$ f
就算錯少少野都有人招呼呢度D版友唔係傻, w+ }1 q  e6 r" n& p
世界很簡單 人類很複雜