hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 惠康新分店消息
開啟左側

惠康新分店消息

ccicoltd 發表於 2007-8-23 09:56 | 顯示全部樓層

原帖由 bigfish_hk2 於 2007-8-22 21:53 發表
20號感謝日都已經過左
點解荃威花園新分店仲未開架?

這期感謝日共有 18 - 20 三天~

原帖由 bigfish_hk2 於 2007-8-22 21:53 發表
咁屯門邊個地方似有新分店開呢?
會唔會位於新商場或屋苑內?

屯門豫豐花園,鋪位的窗已有惠康標誌。
而該屋苑已有一 7-11 營業中。

19 大坑道↔筲箕灣 $4.2
AVD1 發表於 2007-8-25 10:47 | 顯示全部樓層

20號感謝日都已經過左
點解荃威花園新分店仲未開架?

近日睇到方向報o既招聘廣告
旺角,荃灣及屯門都會有新分店開

根據本人及其他板友消息
旺角o個間就係華比分店
荃灣o個間就係荃威花園分店

咁屯門邊個地方似有 ...

荃威花園個間分店
已經 set 緊貨
8 月 31 日可以開 (門外公告) ~

LJ7006 = MF5119 = AVD1
AVD1 發表於 2007-8-31 19:49 | 顯示全部樓層
荃威花園分店今日開張
好多人
新張極減 (但係其實同平時差唔多) ~
bigfish_hk2 發表於 2007-9-10 20:27 | 顯示全部樓層

豫豐花園分店已經係上星期五(9月7日)開張
有冇人去過呢間分店呢?
由於交通不太方便,本人短期內都唔會去參觀

另外,由5月份開始講左好耐o既旺角華比分店
都唔知乜野原因一拖再拖
5月份o既時候又話6月開
7月份o既時候又話8月開
最近話9月7日開張都仲未開得

平時返工放工搭車經過o個度都落左大閘
如果唔係工人裝修o既時候都睇唔到入面情況

近日搭車經過終於見到單位內上左惠康招牌
留意惠康招牌o係大閘入面
如果係朝早或夜晚落左大閘就睇唔到惠康招牌
聽到相熟經理最新消息係話9月21日開張

今年內已經開左八間惠康分店
1月10日 沙田廣場
1月12日 富寶花園
4月13日 新世紀廣場
6月22日 企業廣場5期
8月10日 寶湖花園
8月31日 荃威花園
9月7日 豫豐花園
9月21日 華比
暫時都未見香港呢邊有新店開
福建幫超市有過期30日叉燒包
pac423 發表於 2007-9-10 21:32 | 顯示全部樓層
原帖由 bigfish_hk2 於 2007-9-10 20:27 發表
豫豐花園分店已經係上星期五(9月7日)開張
有冇人去過呢間分店呢?
由於交通不太方便,本人短期內都唔會去參觀

小弟星期日去了, 因家就在附近, 但徒步都要5-7分
以前係7仔, 超市, 連銷快餐店都無既區域, 而家有了頭兩樣

講番間鋪, 以呢區黎講算大間o架啦, 當然比不上o個o的
真係大間既超市, 無豬肉檔, 但各樣物品都有

買o左>$80既雪糕(以前要買都要o係藍地大街, 或者去富泰, 但要帶個
袋, 加幾袋冰 )
轉輪盤中o左罐麥皮
exspeed 發表於 2007-9-10 23:17 | 顯示全部樓層
原帖由 bigfish_hk2 於 2007-9-10 20:27 發表
今年內已經開左八間惠康分店
1月10日 沙田廣場
1月12日 富寶花園
4月13日 新世紀廣場
6月22日 企業廣場5期
8月10日 寶湖花園
8月31日 荃威花園
9月7日 豫豐花園
9月21日 華比
暫時都未見香港呢邊有新店開

漏左一間喎, 亦都冇人提過.....

荃灣樂悠居商場一樓
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
bigfish_hk2 發表於 2007-9-11 00:12 | 顯示全部樓層

原帖由 exspeed 於 2007-9-10 23:17 發表

漏左一間喎, 亦都冇人提過.....

荃灣樂悠居商場一樓

請問係幾時開架?
o個間分店大唔大呢?
exspeed 發表於 2007-9-11 18:56 | 顯示全部樓層
原帖由 bigfish_hk2 於 2007-9-11 00:12 發表

請問係幾時開架?
o個間分店大唔大呢?

上個月開既... 唔係好大
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
bigfish_hk2 發表於 2007-9-16 17:59 | 顯示全部樓層
荃威花園開張唔夠兩星期執到過期貨品

超市之友 Big Fish o既朋友已經o係9月12日晚上在荃威花園新店執到過期貨品
荃威花園分店 31/8/07 開張
明治FRAN北海道牛乳百力滋 (此日期前最佳: 31/8/07)

大家有冇見過呢款百力滋呢?

當晚本人o既朋友問經理如果搵到過期貨品係唔係送首選牌泰國御品香米500g (原價價值$7.9) 同埋摺疊式環保袋 (原價價值$5)
經理正在專心執貨,叫本人o既朋友到收銀處搵大家姐
大家姐話首選牌泰國御品香米500g冇貨
改送首選牌即食麵鮮雞味 100g 一包 (原價價值$3.2)
本人o既朋友表示其他分店都係送首選牌泰國御品香米500g 同埋摺疊式環保袋
如果冇貨就送同等價值貨品
不過大家姐唔理會
由於該分店唔跟隨公司指引送同等價值貨品
本人決定要搵寫字樓o既姐姐投訴

本週難題
點解新開張o既分店會有o的當日就到期o既百力滋?
莫非百力滋o係新鮮食品,保存期只得一日?!

究竟幾時俾板友o係其他新開o既分店執到過期貨品拎禮品呢?!
大家密切留意

AVD1 發表於 2007-9-16 19:35 | 顯示全部樓層

原帖由 bigfish_hk2 於 2007-9-16 17:59 發表
荃威花園開張唔夠兩星期執到過期貨品

超市之友 Big Fish o既朋友已經o係9月12日晚上在荃威花園新店執到過期貨品
荃威花園分店 31/8/07 開張
明治FRAN北海道牛乳百力滋 (此日期前最佳: 31/8/07)

大家有冇見過呢款百 ...

本人就係住起荃威花園
以後去 Supermarket 真係要好好 Check 真 D 貨品

PS. 今日我先去左買 Kraft 滋美醬 - 有部份係去到明日就到期 (2007/09/17) ~~~