hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) 20/3/2008 3ASV轉車牌消息
開啟左側

20/3/2008 3ASV轉車牌消息

JX9097 發表於 2008-3-21 20:02 | 顯示全部樓層

唉...轉車牌簡直係無聊之舉
換咗車牌,架車咪一樣
touchwood講句,唔通因為唔換車牌而再出事?
亞空 發表於 2008-3-21 20:07 | 顯示全部樓層
有相睇

今日冇出車

評分

參與人數 4aPower +8 收起 理由
ad63 + 5 我很贊同
KC3555 + 1 原創內容
da54 + 1 原創內容
citybus1501 + 1 原創內容

查看全部評分

bus_ng 發表於 2008-3-21 23:38 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
kachun28 發表於 2008-3-22 01:19 | 顯示全部樓層

原帖由 ML29 於 2008-3-21 13:27 發表

無疑設立這些管理標準原意是好,目的無非想確保
一間公司的工作協調得好一點;
可惜到確實執行,很多時候就變了公司在外評時做
一場戲給評審員看,而評審員需要做的就只是在表
格上剔剔剔,剔滿了那間公司做可以過關,但過了
外 ...

呢個真係喎......
我之前做過一間今司,一到 iso 檢查之前就好似打丈咁,不停咁"整番靚" d文件,
所有一向冇做開既野都會系短時間內"有技巧"地咁做番好......
所以其實拎到iso 真係唔可以代表到d 乜......
Wright---AVW16 發表於 2008-3-22 08:51 | 顯示全部樓層
原帖由 亞空 於 2008-3-21 10:32 發表

仲有AVBW63,不過近日有指佢傷左大陣會退,有冇人確實到?

以九巴近年咁唔積極既買新車政策,加上MP7866只有年多車齡,我覺得九巴會幫佢拉陣
 樓主| ad63 發表於 2008-3-22 09:55 | 顯示全部樓層
22/3 是日NG1941 行70X-08..
volvo dafa
ricky619 發表於 2008-3-22 11:28 | 顯示全部樓層

原帖由 bus_ng 於 2008-3-21 23:38 發表
都唔知D人咩思想 , 唔係巴士迷又點會記得部車曾發生意外?
係巴士迷的就算轉左幾多個牌都係知道架車出過事 ,
都唔明點解九巴會跟住做埋呢 D 無聊野 ! ...

好同意呢句. 巴士迷無聊同報紙投訴還可理解,
九巴竟會跟住咁無聊先莫名奇妙, 佢而家用新牌
「標籤」左架車仲令乘客同駕駛的車長多左諗法.
FD1146xGA5145 發表於 2008-3-22 12:01 | 顯示全部樓層
原帖由 ricky619 於 2008-3-22 11:28 發表

好同意呢句. 巴士迷無聊同報紙投訴還可理解,
九巴竟會跟住咁無聊先莫名奇妙, 佢而家用新牌
「標籤」左架車仲令乘客同駕駛的車長多左諗法.

我反而覺得
報紙出街咁短時間就換好車牌
NG 事件係咪真係完全同報紙有關呢 ?
nwfb1601 發表於 2008-3-22 12:17 | 顯示全部樓層
原帖由 FD1146xGA5145 於 2008-3-22 12:01 發表

我反而覺得

咁報館收到投訴之後都要向有關機構反映架嘛......

咁樣九記咪有足夠時間準備囉......
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
ricky619 發表於 2008-3-23 22:05 | 顯示全部樓層

原帖由 FD1146xGA5145 於 2008-3-22 12:01 發表
我反而覺得

去運輸署申請個新牌, 只要填張
「已在本港登記車輛改配登記號碼」申請書
就可以了, 過程不用一小時.