hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) [徵相] 舊調景嶺巴士總站
開啟左側

[徵相] 舊調景嶺巴士總站

GA6072 發表於 2008-5-29 18:31 | 顯示全部樓層

原帖由 aa2_dart 於 2008-5-28 23:31 發表
題外話:
其實咁講法,90/290用唔到大車原因,唔關安達臣道事架wo,安達臣道都冇擴闊過,係鋪返靚去ja ma,而係條寶琳南路喎‧‧‧
睇到師兄們既相,真係非常X100懷念呢堆內籠勁暗既24座‧‧‧ ...

安達臣道日日都有大車行
而且曾經有ADS比人點過落安達臣道行
 樓主| emanuele_lee 發表於 2008-5-29 19:16 | 顯示全部樓層
原帖由 GA6072 於 2008-5-29 18:31 發表

而且曾經有ADS比人點過落安達臣道行

請問部ADS因咩原因俾人點去行安達臣道?
and當時ADS係行咩路線?

p.s.有無高人知道頭一批AT點解去到92年就玩完?
      睇返d相見到AT1同AT2都唔算殘......
零席? 人名嚟架?
fokck 發表於 2008-5-29 19:30 | 顯示全部樓層
原帖由 emanuele_lee 於 2008-5-29 19:16 發表

睇返d相見到AT1同AT2都唔算殘...... ...

有人話有次清水灣道井欄樹果頭封路,有部行 91M 既 ADS
俾人「點」左去行安達臣道喎......
多啦A夢
 樓主| emanuele_lee 發表於 2008-5-29 19:33 | 顯示全部樓層

原帖由 fokck 於 2008-5-29 19:30 發表

有人話有次清水灣道井欄樹果頭封路,有部行 91M 既 ADS
俾人「點」左去行安達臣道喎......

如果要去科大既話咪......
零席? 人名嚟架?
LAK2 發表於 2008-5-30 13:20 | 顯示全部樓層
原帖由 iczer3 於 29-5-2008 05:14 PM 發表
有人講過3A Last Day係用富豪,有冇人可以Confirm呢?

有人講過當日只係106既車玩牌...
HV7025 發表於 2008-5-30 14:18 | 顯示全部樓層
原帖由 AD264 於 2008-5-29 11:05 發表

呢條「211A」俾陳添叔叔搶左黎做

KR21唔係陳添開的
陳添係o係五,六年前接辦

但陳添既服務都算不錯
都有10分鐘一班車, 用車亦係比較新既ISUZU (曾幾何時仲係2+2位)
不明白 到底辱了你哪裡 總覺得世界與你為敵
n281 發表於 2008-5-30 17:55 | 顯示全部樓層

原帖由 emanuele_lee 於 2008-5-29 19:16 發表

睇返d相見到AT1同AT2都唔算殘...... ...

聞就當年一部AT 售價$240,000
行五年點都回本啦

行203E,299,38M,211,284...點都賺
除非行 202 呢類蝕本線
JT4686 發表於 2008-5-31 13:59 | 顯示全部樓層
有關聽日考察團事而:
如果聽日惡劣天氣的話行動將會延期,請各團員留意該post該回覆
聽日10點後將會宣佈本團是否起行
DIH 發表於 2008-5-31 16:15 | 顯示全部樓層
回275#

相中有關巴士的東西,全部「不再」......
90取消
AT退役
後面架3M,「南慈雲山」而家叫做「慈雲山(南)」
BL退役
3M也不再慈南,上返慈北
頭頂多了清水灣道8號

另外,以前的通用地圖成日都在山上的翠林路畫了巴士紅線,係咪真係有巴士行?
 樓主| emanuele_lee 發表於 2008-5-31 18:04 | 顯示全部樓層

原帖由 DIH 於 2008-5-31 16:15 發表
回275#

相中有關巴士的東西,全部「不再」......
90取消
AT退役
後面架3M,「南慈雲山」而家叫做「慈雲山(南)」
BL退役
3M也不再慈南,上返慈北
頭頂多了清水灣道8號

另外,以前的通用地圖成日都在山上的翠林路畫了巴 ...

AT服役時我只係見過一次咁大把........
到再見返AT時已經係靈實AT..
調景嶺都無埋
無錯...95m以前行翠琳路的
零席? 人名嚟架?