hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 點解無左先會黎後悔
開啟左側

點解無左先會黎後悔

winningmok 發表於 2005-7-1 13:53 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

都係怪自己囉黎賤,好後悔當初咁對佢r
搞到上個月19號就分左手(2004年2月1日至2005年5月19日)
分手果日到到尋日先打番俾佢諗住約佢出黎傾下
點知佢話去泰國玩五日喎聽日
咁我問今日得唔得,佢話唔得,約左人去街,話返到黎打俾我約時間,
跟住我問同邊個去,佢話....仲有邊個丫,我....我同緊周x藍一齊喇!
好hurt囉,為左個人而唔同我去街,未試過約佢唔去架嘛!!
又話想同佢條仔一齊出黎喎!
(我唔想囉!!出黎都係同佢傾番我地2個既事,有外人唔係咁方便)
當初就黎散果陣佢同呢個人己經好fd架喇,同佢去街成日見佢地傾電話
咁我有次睇佢電話d短訊發覺呢個人都send 左好多sms俾佢r
我咪發火delete晒去囉,跟住嘈左幾句,問佢係咪同個人有野
佢又話唔係,話鐘意我多d
咁果陣覺得佢煩咪做d野令到佢唔鐘意我囉
無搵佢接近一個月,佢以為我唔再搵佢就放棄左我
點知,搵番佢己經....
依家散左就好後悔囉,好憎我自己當初唔珍惜佢r
話晒都拍左年半又見過晒佢屋企人,經歷左咁多野到頭黎得個吉
依家做番朋友lu,個心始終好唔捨得囉!!
原來失戀係咁痛苦架!!

[ Last edited by winningmok on 2005-7-9 at 22:00 ]
kenny_hou 發表於 2005-7-4 03:05 | 顯示全部樓層
[ref=286943]winningmok[/ref]  在 2005-7-1 01:53 PM 發表:

唉!好灰呀,好後悔當初咁對佢r
搞到上個月19號就玩完(2004年2月1日至2005年5月19日)
到到尋日打番俾佢諗住約佢出黎傾下
點知佢話去泰國玩五日喎聽日
咁我問今日得唔得,佢話唔得,約左人去街,話返到黎打俾我約時間 ...

樓主,早知如此又何必當初呢,既然個女仔都唔覆你,咁即
係代表佢唔再care你,樓主不如算吧啦
只有傻大包先可以同小蛮永遠在一起
 樓主| winningmok 發表於 2005-7-4 13:03 | 顯示全部樓層
[ref=289416]kenny_hou[/ref]  在 2005-7-4 03:05 AM 發表:

樓主,早知如此又何必當初呢,既然個女仔都唔覆你,咁即
係代表佢唔再care你,樓主不如算吧啦

我唔會咁易就放棄架!!
求佢,為佢自殘身體我都願意架
chrisappear 發表於 2005-7-4 13:35 | 顯示全部樓層

[ref=289640]winningmok[/ref]  在 2005-7-4 13:03 發表:
我唔會咁易就放棄架!!

請樓主冷靜一下...千萬不要自殘身體.
為愛而不顧一切,難道對方一定會感動?有些事情,真係覆水難收.
希望樓主重新振作,保重身體.
18092001 發表於 2005-7-4 13:37 | 顯示全部樓層
[ref=289640]winningmok[/ref]  在 2005-7-4 01:03 PM 發表:

我唔會咁易就放棄架!!

何必呢~
你唔係覺得你自殘, 人地就會返黎呀?

堅持有時係好事
但對方都唔領情
人地唔再鍾意你
你再做咁多只會令人覺得你煩
到搞到朋友都冇得做, 咁就唔好啦

你打得出黎, 都會有好多人幫你
雖然依家講乜, 你都未必聽得入耳
介唔介意大約講下你年紀?
 樓主| winningmok 發表於 2005-7-4 13:42 | 顯示全部樓層
[ref=289676]chrisappear[/ref]  在 2005-7-4 01:35 PM 發表:

請樓主冷靜一下...千萬不要自殘身體.
為愛而不顧一切,難道對方一定會感動?有些事情,真係覆水難收.
希望樓主重新振作,保重身體.

其實我好想死好耐架喇!
樣又唔係生得靚,性格又內向,朋友又走晒去晒外國
我黎到呢個世界根本無意思既,死左一了八了咩都唔使煩

[ref=289677]18092001[/ref]  在 2005-7-4 01:37 PM 發表:

何必呢~
你唔係覺得你自殘, 人地就會返黎呀?

堅持有時係好事
但對方都唔領情
人地唔再鍾意你
你再做咁多只會令人覺得你煩
到搞到朋友都冇得做, 咁就唔好啦

你打得出黎, 都會有好多人幫你
雖然依家 ...

我諗會架,同佢一齊果陣小小野佢都好緊張
更何況.....
同埋我打左出黎幾日,都只係得一兩個回覆...都無人幫到我
同埋都未必幫到我,成件事係自己搞出黎應該自己負責番
只係想問下有冇辦法令到佢鐘意番我咁解
我22歲喇!!黎緊8月16號就23
第一次失戀咋...我同佢大家都係初戀情人黎既

[ Last edited by winningmok on 2005-7-4 at 14:00 ]
18092001 發表於 2005-7-4 14:09 | 顯示全部樓層

[ref=289683]winningmok[/ref]  在 2005-7-4 01:42 PM 發表:
其實我好想死好耐架喇!

更何況.....
同埋都未必幫到我

靚仔就一定有女?
你睇街上面有d男仔都唔係靚仔, 咪一樣有女友
性格, 可能真係難改, 但你有冇試過作少少改變?
「黎到呢個世界根本無意思」
你唔黎呢個世界, 會識到呢個女仔咩?
你黎呢個世界, 淨係為左呢個女仔? (你答係的話, 對唔住喇, 暫時幫唔到你)

「同佢一齊果陣小小野佢都好緊張」
你都識講啦, 同佢一齊果時嘛
依家人地同第二個, 咪緊張第二個囉

可能你覺得潑緊你冷水, 但係你要迫都迫唔黎
如果真係咁易就幫到你, 又一定幫到你的話
我地已經去哂寫小說, 去哂做社工
22 歲, 都唔算太大, 唔好覺得自己冇將來先得架嘛
第一次, 咪當係一個學習囉
 樓主| winningmok 發表於 2005-7-4 18:22 | 顯示全部樓層
[ref=289699]18092001[/ref]  在 2005-7-4 02:09 PM 發表:

靚仔就一定有女?
你睇街上面有d男仔都唔係靚仔, 咪一樣有女友
性格, 可能真係難改, 但你有冇試過作少少改變?
「黎到呢個世界根本無意思」
你唔黎呢個世界, 會識到呢個女仔咩?
你黎呢個世界, 淨係為左呢 ...

我覺得時下既靚仔著數d,因為覺得依家d女仔都係睇樣,
個女仔開頭都話我唔靚,但耐左佢就無咁覺得...
性格就無咩點改...都係照舊仍然咁怕羞,唔知點同人講野咁
黎唔黎呢個世界都唔到我揀!黎左都唔知既...有得我揀我寧願唔黎,黎到都想永遠細個唔好做大人
一個人大左就好多野煩

[ Last edited by winningmok on 2005-7-9 at 12:15 ]
S3BL103 發表於 2005-7-4 19:17 | 顯示全部樓層
superbus 發表於 2005-7-4 20:50 | 顯示全部樓層

[ref=289683]winningmok[/ref]  在 2005-7-4 01:42 PM 發表:

其實我好想死好耐架喇!

更何況.....
同埋都未必幫到我,成件事係自己搞出黎應該自己負責番
只係想問下有冇辦法令到佢鐘意番我咁解

樓主千祈唔好有求死的念頭
生命好寶貴架