hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 259D既HX9847係一架幾正既都躉
開啟左側

[經歷分享/報告] 259D既HX9847係一架幾正既都躉

樓主| ATE22 發表於 2008-9-20 01:57 | 顯示全部樓層

原帖由 ASV50 於 2008-9-19 12:47 發表

D仔埋前掛牌豬, 唔知點解好多人都話唔惦

我就認為其實有D表現都係幾好...
就好似一出牌就掛, 上次先歐三化先甩牌既KC3555
同埋KC2845我都覺得唔錯

當然, 上斜就當然唔可以攞o黎同膠躉比啦..(又或者夏天既行車表 ...

KC2845都叫幾好!!!??? 前2年坐過佢1次, 架野虧到阿媽都唔認得....
59X出名多勁豬, 可是以前既259D出名多虧豬...
 樓主| ATE22 發表於 2008-9-20 01:59 | 顯示全部樓層
原帖由 jr9475cys 於 2008-9-19 00:11 發表
之但係我晌去年12月1日晚坐佢,停完POLY個站後,上暢運道,1波加速得很慢,上到頂先1波高轉,當時10個客都無

可能係以前260X渣佢果個司機渣得慢je, 依家HX9847個早更廖師傅渣得幾正架!!
EW3074@TM-Focus 發表於 2008-9-20 09:53 | 顯示全部樓層
我想問,唔係259D批豬tune得好過59x架咩
不過我想講有要睇係咩季節,夏天搭,超豪差不多架架都唔掂
冬天,上斜幾好架

不過259D用躉,就肯定爽過豬啦

JL8180 發表於 2008-9-20 10:06 | 顯示全部樓層

HX9847坐過一次係黃大仙番龍門居,當時巳經頂閘
架車上龍翔道可以2波中轉
av220 發表於 2008-9-20 10:52 | 顯示全部樓層
原帖由 EW3074@TM-Focus 於 2008-9-20 09:53 發表
冬天,上斜幾好架

59x 就未坐過, 但259d 個堆 就真係虧得緊要........
有次貪得意坐259d 出九龍, 20min 先至行完半截屯公, 去到上汀九橋個個分岔位.
(以前吉偈S3BL @ 63X, 行完成條屯公到荃灣路分岔位, 都係20MIN only)
之後幾次牛河, 見到259d 批豬都唔係好想上.......

asv2 發表於 2008-9-20 10:59 | 顯示全部樓層
259D以前雖然多虧豬
但成日有 V Man 做替車,部份表現可以用兇狠去形容
S3BL343@66 發表於 2008-9-20 12:26 | 顯示全部樓層

原帖由 superbus 於 2008-9-20 00:13 發表

45分鐘,258D 可以去到啟業囉

之次坐B9 40分鐘由田景到九龍灣
但上次坐 JC 7947 45分鐘先去到黃大仙 (仲要係龍翔官立中學)
 樓主| ATE22 發表於 2008-9-20 18:29 | 顯示全部樓層
原帖由 EW3074@TM-Focus 於 2008-9-20 09:53 發表
冬天,上斜幾好架

自從260X由躉變豬之後(包括259D個批豬), D人覺得260X慢左好多....
不過聽人講KC3555幾好既.
fuwing 發表於 2008-9-20 19:37 | 顯示全部樓層
HX9847 以前仲係80K 掛牌果陣
真係又震又嘈
有次坐佢果陣講電話
我又聽唔到人地講乜
人地又聽唔到我講乜
果陣可能冇乜路段畀佢發揮
又唔覺得佢特別快
估唔到而家變得咁正
Crotone 發表於 2008-9-20 19:58 | 顯示全部樓層

原帖由 asv2 於 2008-9-20 10:59 發表
259D以前雖然多虧豬
但成日有 V Man 做替車,部份表現可以用兇狠去形容

V man 是掛牌,反而成日用3AD 做替車就真
One Door Closes Another Door Opens