hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 大家曾經去過邊度旅行呢?
開啟左側

大家曾經去過邊度旅行呢?

chrisappear 發表於 2005-7-23 01:30 | 顯示全部樓層

美國西岸(洛杉磯,三藩市)
新加坡

未去過日本,亦沒有興趣前往.
 樓主| M 發表於 2005-7-23 07:13 | 顯示全部樓層
[ref=311491]chrisappear[/ref]  在 2005.7.23 01:30 發表:

美國西岸(洛杉磯,三藩市)
新加坡

我都未去過日本,而且我仲好討厭日本。
都唔明點解近年咁多香港人會去北海道呢D又凍又冇
乜野景點既「落後」地方。

一日日本未放棄釣魚台,我一日都唔會去。

[ Last edited by M on 2005-7-23 at 07:26 ]
抵制家樂福‧打倒妖僧達賴
AL37 發表於 2005-7-23 16:03 | 顯示全部樓層
旅行去過呢幾個地方

澳門, 珠海共 31 日 (2 天 X 5 次, 3 天 X 7 次, 其中一次加遊珠海 1 天)
韓國 (首爾) 共 15 日 (5 天 X 3 次)
馬來西亞 5 天
泰國 (曼谷, 芭提雅) 5 天
台灣 (台北) 4 天
中國內地 (只限廣東省以內) 共 6 日 (2 天 X 3 次)
日本 (東京, 東北, 北海道, 京版神) 共 24 日
(東京 + 東北 10 天, 北海道 7 天, 京版神 7 天)

下次會去 上海 + 九洲 7 天, 再停留日本 7日

講咁多都無謂~~
剛剛書展買 o左本講九州同山陽 o既書
都係 plan 下去日本邊度好啦 ;)
好過 d 人邊度都未去過 #

[ref=311491]chrisappear[/ref]  在 2005-7-23 01:30 AM 發表:

閤下冇興趣日本又關我地板友咩事 ??

[ Last edited by AL37 on 2005-8-22 at 17:45 ]
DZ483 ET7360 ET7856 FU6538 HD6859 KL5210
joeli16 發表於 2005-7-23 16:10 | 顯示全部樓層

[ref=311560]M[/ref]  在 2005-7-22 03:13 PM 發表:

[ Last edited by M on 2005-7-23 at 07 ...

去旅遊點可以同政治掛鉤架?
北海道乜野景點係落後?
自然景點就係落後?
有咁多人去中國九寨溝睇自然景,
係咪又叫做落後?#:-/
kenny_hou 發表於 2005-7-23 18:16 | 顯示全部樓層
[ref=311853]joeli16[/ref]  在 2005-7-23 04:10 PM 發表:

去旅遊點可以同政治掛鉤架?
北海道乜野景點係落後?
自然景點就係落後?
有咁多人去中國九寨溝睇自然景,
係咪又叫做落後?#:-/

小弟知道有d老人家到依家都唔會返大陸旅行,原因係
中共令到佢地家破人亡#:-/
只有傻大包先可以同小蛮永遠在一起
Ketsu 發表於 2005-7-26 01:32 | 顯示全部樓層
小弟咁耐以黎從未搭過飛機
出外旅行亦只係差唔多二十年前返過兩次大陸
係去九江同西樵
之後就只係舊年因公事去澳門作短暫逗留
先叫做離開過香港
Abusing dead rule -> Denial of reality
fw1321 發表於 2005-7-28 18:17 | 顯示全部樓層

1) 泰國曼谷 (1996 年 4 月)
2) 荷蘭+比利時+法國+英國 (1996 年 12 月)
3) 新加坡 (1998 年 8 月)
4) 北京 (2000 年 8 月, 2004 年 7 月)
5) 澳洲 (2002 年 2 月)

澳門、廣州、深圳都係去過一次, 鄉下直情未番過。

印象最深刻係我第一次出外旅行貪玩飲下泳池水,
攪到自己水土不服, 每日都嘔好幾次, 搭飛機回港
直情連黃膽水都嘔埋出o黎, 身子足足要調理成個
星期才治愈。
天之驕子~HU208 發表於 2005-7-30 02:54 | 顯示全部樓層
中國(廣州、北京、深圳、澳門、珠海、上海 、蘇州、杭州、中山、 海南島)
台灣(台北、宜蘭)
新加坡
馬來西亞
泰國
日本
韓國
澳洲
天之驕子~HU208 發表於 2005-7-30 03:11 | 顯示全部樓層
[ref=311560]M[/ref]  在 2005-7-23 07:13 AM 發表:

[ Last edited by M on 2005-7-23 at 07 ...

睇到你d post,真係覺得你好有問題 lor~

試問去旅行點可以同政治連上關係呢!!
唔通自然景點就叫做落後?
仲有北海道都有好多景點 ga!!!!!!!!
仲有今日令我明白到『吃不到的葡萄是酸的』
咁夠有好多人會去烏魯木齊、吐魯番 旅行
咁係咪又叫做落後!!!!!!!!!
SSBT 發表於 2005-7-31 00:28 | 顯示全部樓層

小弟去過以下地方:
中國 深圳、番禺、珠海、澳門、鄭州、洛陽、開封、登封、
   上海、杭州
日本 東京、橫濱
泰國 曼谷
新加坡
新西蘭 基督城(聖堂市)
=0=