hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) KR 3941
開啟左側

KR 3941

小馬 發表於 2008-12-28 18:14 | 顯示全部樓層

Jak 發表於 2008-12-28 20:23 | 顯示全部樓層
2008 年 5 月 19 日離開 11D ...

Anpretext 發表於 2008-12-28 21:42 | 顯示全部樓層
咁我又點先
我愛車LP489我都無影過.
條掛牌線仲要係我樓下...慚愧
ks7537 發表於 2008-12-28 22:19 | 顯示全部樓層

自從掛牌車長走左之後,又要迎接高考, 升左大學之後更加忙到不得了,
所以我都有兩年幾冇影過同坐過我既代表車啦

貼一貼樓主代表車先 

評分

參與人數 1aPower +5 收起 理由
3941 + 5 70x 時代, 又咁多客 正 !!

查看全部評分

KC7911
 樓主| 3941 發表於 2008-12-28 22:25 | 顯示全部樓層
原帖由 ks7537 於 2008-12-28 22:19 發表
自從掛牌車長走左之後,又要迎接高考, 升左大學之後更加忙到不得了,
所以我都有兩年幾冇影過同坐過我既代表車啦

貼一貼樓主代表車先 ...

哇 ... KR3941 掛 70x 時代, 仲要唔少人搭
真係好懷念
唔知你幾時影呢 ?
ks7537 發表於 2008-12-28 22:33 | 顯示全部樓層

回復 15# 的帖子

呢張係上年6月初影架
KC7911
tony 發表於 2008-12-28 22:47 | 顯示全部樓層

我有一位認識了快四年的朋友,他早已用 KR3941 作網名了。這幾年來偶然也有人套用,不知此車有何吸引?
坑灰未冷山東亂,劉項原來不讀書。
KR3941 發表於 2008-12-29 11:07 | 顯示全部樓層
小弟反而試過有次喺交收裡面因為個名而被拒絕交收
理由卻非出自我身上,而是因為該位賣家因與另一位"KR3941"發生摩擦..

依小弟記憶..KR3941 這個名字於今年開始多了至少兩位版友/友版版友使用
而小弟卻不明白此代表車 為何可以 "代表" 數位版友
若此情況出現於較注目既車 例如DX2437, EL5113, HJ2127等 不足為奇

還記得六年前立此車作代表車既情形
卻料不到今天有人於msn 以至友版pm 找錯"KR3941"
Fu8336. 發表於 2008-12-29 11:23 | 顯示全部樓層
我已經識左三位都係叫 3941 ..
以我所知年資最深應該係我樓上果位 ..
 樓主| 3941 發表於 2008-12-29 11:51 | 顯示全部樓層

原帖由 tony 於 2008-12-28 22:47 發表
我有一位認識了快四年的朋友,他早已用 KR3941 作網名了。這幾年來偶然也有人套用,不知此車有何吸引?

小弟依稀記得係約小一至小二呢段時間第一次搭中 AP 就係 KR3941
果陣亦係因為咁先鐘意左 70x 同 KR3941
及至日後幾年我搭中 70x 金車唔係 3941 就 AP121
按小弟而家中一, 都岩岩有 5-6 年

至於多人用一事, 我響另一討論區同呢度都見至少兩個人用 KR3941 做代表車 / 網名
我相信純粹巧合而已, 一部車唔係因為特別 (eg 一哥) 先有人鐘意
可能當中有 D 唔同原因