hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 如何可以令女仔留意自己多D
開啟左側

如何可以令女仔留意自己多D

joeli16 發表於 2005-8-3 17:10 | 顯示全部樓層

要既時間真係要幾多,
仲因為你同佢見面時間亦係佢工作中,
就算會同你傾都唔會太投入,
要用ICQ多D同佢交流啦。
再熟D就問佢介唔介意俾電話號碼你。
之前講過,
或者多些少驚喜俾佢會有用呢。

[ Last edited by joeli16 on 2005-8-3 at 02:10 ]
湯美 發表於 2005-8-3 18:03 | 顯示全部樓層
[ref=325219]HR9710+KU1391[/ref]  在 2005-8-3 01:13 發表:
回湯美兄:我識左她個半月

識左人個半月有 ICQ 已經好好喇 !!
若果你係有所行動的話,
不妨把握用 ICQ 同佢保持聯絡,
不過記住唔好咁心急,費事嚇親人啦 ~ #;oD
 樓主| HR9710+KU1391 發表於 2005-8-4 19:44 | 顯示全部樓層
今日我收早,所以我決定在火車站等個拉麵店女仔放工,在月台上,她故意行後多幾卡火車,上到火車後,我起初都唔敢特登去搵她,隔一陣,我決定行後多幾卡火車找她傾談,我見到她聽mp3,因此我問她部mp3幾多錢?她回應是她的男朋友,這次是幫男朋友錄歌.原來她有男朋友#:-X#.仲話今晚男朋友生日,同男朋友的男友的父母食飯

我知道這消息後,都幾唔開心#,因為我冇機會追她;另一方面,開心的是我不用再花時間&心機
307 發表於 2005-8-4 20:05 | 顯示全部樓層

唔緊要啦..
同佢做朋友咪開開心心囉...

又無咁多野要擔心呢~
只罵不建議=不負責任
HY671 發表於 2005-8-5 09:04 | 顯示全部樓層
又潑下冷水,請勿介意。

其實我就覺得有冇「男朋友」呢個人存在係好有疑點,不過對方明係
藉呢個機會叫你唔好有進一步既行動/想法。

試諗下,有冇咁好彩,一年有三百六十五日,都俾你撞中佢男友生日要
去佢屋企食飯呢?三百六十五分之一喎,你估拍戲咩!

不過既然人地咁既反應,再觀乎你最後一貼既一句:可以慳返d時間同
心機,咁即係呢個女仔對你都仲算係「可有可無」,咁你咪早日打退堂
鼓囉。

(307兄,你估樓主會為沒有可能的愛情而跟她齋做朋友嗎?)
永遠懷念MJ
307 發表於 2005-8-5 09:09 | 顯示全部樓層
[ref=327957]HY671[/ref]  在 5.8.2005 09:04 發表:
又潑下冷水,請勿介意。

其實我就覺得有冇「男朋友」呢個人存在係好有疑點,不過對方明係
藉呢個機會叫你唔好有進一步既行動/想法。

試諗下,有冇咁好彩,一年有三百六十五日,都俾你撞中佢男友生日要
去佢屋企食飯呢?三百六十五分之一喎,你估拍戲咩!

不過既然人地咁既反應,再觀乎你最後一貼既一句:可以慳返d時間同
心機,咁即係呢個女仔對你都仲算係「可有可無」,咁你咪早日打退堂
鼓囉。

真係撞到正一正都無法ga...

但係拒絕左又點樣呢?
唔通真係咁cheap咩?
咁就更加現左樓主只係為追女仔,
唔係為識人的...

師兄,唔係話有沒有可能的愛情作考慮,
根本佢係需要學識一下點樣同異性相處。
只罵不建議=不負責任
transbus 發表於 2005-8-5 10:17 | 顯示全部樓層

[ref=327957]HY671[/ref]  在 5-8-2005 09:04 發表:

搭咀:
為左得到對方愛意而做朋友,
越等唔到盞係越傷心,
不如早日放手.
就算樓主會, 我地都要勸佢唔好啦...
坑口皇帝 馬尾皇后 囍結良緣
HY671 發表於 2005-8-5 10:25 | 顯示全部樓層
[ref=327961]307[/ref]  在 2005-8-5 09:09 AM 發表:
師兄,唔係話有沒有可能的愛情作考慮,
根本佢係需要學識一下點樣同異性相處。

師乜鬼兄呀,我仲要係你度學野架!

就係見佢最尾果句,令我諗到佢根本都未完全了解對方就去「追」人,
見有少少唔對路就收工,咪就係你講既為追而追囉。

不過大家都做過「情場初哥」,有時有咁既心態又可以諒解既。
永遠懷念MJ
HK104 發表於 2005-8-5 13:53 | 顯示全部樓層
[ref=328012]transbus[/ref]  在 2005-8-5 10:17 AM 發表:

搭咀:
為左得到對方愛意而做朋友,
越等唔到盞係越傷心,
不如早日放手.
就算樓主會, 我地都要勸佢唔好啦...

再搭咀:
初時如果覺得仲有少少餐屎,一般(男生)都會一廂情願搏一搏,
諗住做朋友慢慢等機會,我亦見過唔止一單呢種畸屎!
不過我睇法都係「冷水」一兜,咁既情形可以由朋友變做戀人,實
在係萬中無一,我見過的個案,最後係100%失敗。
中華巴士 DL20 ML77
307 發表於 2005-8-5 20:07 | 顯示全部樓層

燦兄同車兄的講法都有道理...
但係佢越係咁樣諗,
我就越想俾佢知道,
拍拖從來都唔係一件簡單的事。

我覺得如果樓主為的係純粹友誼,
咁當然係值得支持,
否則,樓主請你好好想一想你自己因為甚麼喜歡人家?
無一個好的答案的話,
其實同呢篇文中的主角係無分別...

師兄,我點解唔可以叫你一聲師兄呢? #
好一句為追而追...
我都醒唔起自己講過呢類人的問題...
勉強真係無幸福的....
只罵不建議=不負責任