hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 究竟我犯了甚麼錯?
開啟左側

究竟我犯了甚麼錯?

tonyyang 發表於 2005-8-2 19:14 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

有無試過有個女仔會突然間嬲o左你?

我公司個女同事(即係之前追求不成功o個個),自從"行動失敗"之後,一直都keep住做朋友o既關係,
我亦都可以放低佢,做番朋友...

今日,我如常o係internet度巢千嬅同Twins既新聞同相(佢鍾意佢地,呢個亦係我應承幫佢做o既),
平時我用MSN send俾佢,多數佢會轉頭就收o的相(有時仲係佢崔我快o的send俾佢),
不過今日唔知乜事,佢成半個鐘都未收,咁我send個mas.叫佢收相,點知佢轉頭回我一句
"不要了, 謝謝"...我o係MSN問佢做乜事,佢又唔啋我,候來我出街整o野,我打番公司問佢做乜,
佢一聽到我電話就即刻cut線...

究竟我做過乜o野?佢做乜咁對我?

p.s.我唔係怪佢嬲我,不過...妳判我死刑,都要講聲犯o左乜o野事o丫...我死得好慘呀...
GB2444,FX8032,DM4781
KV3410 發表於 2005-8-2 21:23 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
307 發表於 2005-8-3 01:32 | 顯示全部樓層
嘩...貿貿然打上人地公司呀...
我老婆返緊工都唔會咁樣做啦...
人地要做野,有自己野要忙,
換著係你都覺得煩啦...

其餘野KV3410講左,
不贅。
只罵不建議=不負責任
hkbw 發表於 2005-8-3 07:22 | 顯示全部樓層

[ref=324878]tonyyang[/ref]  在 2005-8-2 19:14 發表:

有無試過有個女仔會突然間嬲o左你?

我公司個女同事(即係之前追求不成功o個個),自從"行動失敗"之後,一直都keep住做朋友o既關係,
我亦都可以放低佢,做番朋友...

今日,我如常o係internet度巢千嬅同Twins既新聞同相(佢鍾意佢地,呢個亦係我應承幫佢做o既),
平時我用MSN send俾佢,多數佢會轉頭就收o的相(有時仲係佢崔我快o的send俾佢),
不過今日唔知乜事,佢成半個鐘都未收,咁我send個mas.叫佢收相,點知佢轉頭回我一句
"不要了, 謝謝"...我o係MSN問佢做乜事,佢又唔啋我,候來我出街整o野,我打番公司問佢做乜,
佢一聽到我電話就即刻cut線...

究竟我做過乜o野?佢做乜咁對我?

p.s.我唔係怪佢嬲我,不過...妳判我死刑,都要講聲犯o左乜o野事o丫...我死得好慘呀...

女仔做事可以冇理由的....
當佢地想做到好決絕時, 佢地可以係咁的.....

小弟都等左六/七年了, 也還是唔知佢做乜判我死刑呢...
要唔理你既, 可以咁耐都唔理,
如果只係因為佢識左男朋友/有對象, 好多女仔都會咁做....
殺雞焉用牛刀?!
307 發表於 2005-8-3 07:25 | 顯示全部樓層
[ref=325560]hkbw[/ref]  在 3.8.2005 07:22 發表:
女仔做事可以冇理由的....
當佢地想做到好決絕時, 佢地可以係咁的.....

小弟都等左六/七年了, 也還是唔知佢做乜判我死刑呢...
要唔理你既, 可以咁耐都唔理,
如果只係因為佢識左男朋友/有對象, 好多女仔都會咁做....

個問題咪就係得罪左人自己都唔知囉...
成日都講到自己一d錯都無,
呢個相信唔係處理人際關係中,
最聽明的做法...
只罵不建議=不負責任
hkbw 發表於 2005-8-3 07:38 | 顯示全部樓層
[ref=325561]307[/ref]  在 2005-8-3 07:25 發表:

個問題咪就係得罪左人自己都唔知囉...
成日都講到自己一d錯都無,
呢個相信唔係處理人際關係中,
最聽明的做法...

如果係自己得罪左人就無咁大鑊呀...

真係最攪笑就係連當年人都話唔知呀...(佢對著其他唔同既
相熟朋友都係咁講...)
仲係一兩年前, 係佢無理我成四五年後係ICQ同我講對唔住,
話都覺得對我太過絕....

你鍾意佢, 所以佢要咁做, 都會係一個理由...如果女方係有心同你劃清界線的
話....
殺雞焉用牛刀?!
307 發表於 2005-8-3 08:37 | 顯示全部樓層

[ref=325563]hkbw[/ref]  在 3.8.2005 07:38 發表:
如果係自己得罪左人就無咁大鑊呀...

真係最攪笑就係連當年人都話唔知呀...(佢對著其他唔同既
相熟朋友都係咁講...)
仲係一兩年前, 係佢無理我成四五年後係ICQ同我講對唔住,
話都覺得對我太過絕....

你鍾意佢, 所以佢要咁做, 都會係一個理由...如果女方係有心同你劃清界線的
話....

嗯...
咁都係一個可能...
但係佢覺得要做得絕的話,
應該總有一個原因...

而且,事後再話自己做錯或者乜乜物物一d都唔難...
尤其係佢係唔係有求於你...

不過,無事走去纏住人家總唔係一件好事...
就算只係俾人覺得都唔好...
只罵不建議=不負責任
 樓主| tonyyang 發表於 2005-8-3 10:23 | 顯示全部樓層
[ref=325457]307[/ref]  在 2005-8-3 01:32 AM 發表:

嘩...貿貿然打上人地公司呀...
我老婆返緊工都唔會咁樣做啦...
人地要做野,有自己野要忙,
換著係你都覺得煩啦...

1.我地係同一間公司做o野o架...

2.我打電話番公司係工作有需要同其他同事contact,而佢係有份負責接電話o既...

[ Last edited by tonyyang on 2005-8-3 at 11:12 ]
 樓主| tonyyang 發表於 2005-8-3 11:11 | 顯示全部樓層
[ref=325061]KV3410[/ref]  在 2005-8-2 09:23 PM 發表:

佢覺得你仍然係追緊佢, 佢覺得你好煩, 唔想你再煩佢所以咁做

我一開始就講o左我已經放低o左,我而家唔係話佢做乜咁對我,
我只係覺得...點解一個人可以o係毫無原因之下對朋友180度轉變...

我唔怕死...我係唔甘心死得不明不白...
bigfish_hk2 發表於 2005-8-3 11:29 | 顯示全部樓層

[ref=325713]tonyyang[/ref]  在 2005-8-3 11:11 AM 發表:

我一開始就講o左我已經放低o左,我而家唔係話佢做乜咁對我,
我只係覺得...點解一個人可以o係毫無原因之下對朋友180度轉變...

我唔怕死...我係唔甘心死得不明不白...

有時候自己雖然唔係咁諗,但係都冇辦法
人地係覺得你仍然係追緊佢,所以要疏遠你!
福建幫超市有過期30日叉燒包