hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 失戀了
開啟左側

失戀了

kbsgp 發表於 2005-8-5 23:21 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

同條女一起四年,佢係基督徒,當然我也是,我四年都盡量去滿足她,我又無泡女,從來沒有和其他女仔上床,對她十分專一,拍拖一年已瞞住我同第二個一起,撬牆腳的人也是基督徒,我條女在人前數臭我,令我十分難受,之後佢見條友唔好,回心轉意,我願諒了她。後來她和家人吵翻了,每天也到我家吃飯,連搬屋都叫我媽幫佢,一句Thankyou也沒有,大家都鍚她,仲話我哋係衰人,見佢這樣都唔買樓給她,好我媽說給首期,著我們兩個先去供一層約400呎的屋先住,有錢再搬過大屋,佢又話送給她也不要......好其他不談了,去年估唔到佢瞞住我同人上床,打真軍兼內射,仲要同我話俾人姦,又唔肯報警,好啦,同佢去廣華驗身,話以後會乖,好又願諒妳,驗完身無事後不到一個月,又再背叛我,跟佬走,又話我無乜無乜,仲話我係千古罪人,數足我和她一起四年佢所謂的不是,錢同感情都呃了我四年,基督徒......!
一個基督徒也如此,神你點解要玩我?你想我離開你嗎?給基督徒背叛好受嗎神?
SS8 發表於 2005-8-5 23:52 | 顯示全部樓層
離題少少:請問甚麼是"條女"?

究竟你是不尊重女性,還是閣下的文化水平低呢?#;)
ahbong 發表於 2005-8-6 00:23 | 顯示全部樓層
[ref=328958]SS8[/ref]  在 2005-8-5 11:52 PM 發表:

離題少少:請問甚麼是"條女"?

究竟你是不尊重女性,還是閣下的文化水平低呢?#;)

這不是問題
很多拍拖中的男女朋友,都會稱對方係自己條仔、自己條女
只要雙方唔覺得有問題就可以啦
jd2522 發表於 2005-8-6 09:09 | 顯示全部樓層

[ref=328905]kbsgp[/ref]  在 2005-8-5 11:21 PM 發表:

錢同感情都呃了我四年,基督徒......!

我想知你係唔係想借文黎講基督徒係唔好???
你好似好突出呢個字眼wo
車牌仔  www.facebook.com/mbp2522
simon12 發表於 2005-8-6 10:21 | 顯示全部樓層
我想知道你們現在是就業還是就學?大約幾多歲?
HY671 發表於 2005-8-6 10:51 | 顯示全部樓層
真令人懷疑你是不是一個基督徒!竟會用如此的口吻講野!

絕對有理由懷疑是一篇借個別事件來抵毀基督教的人,我認為可以不理。

p.s. 如果是一個基督徒的話,怎會遇上挫折時會咁樣鬧自己既神?唔好扮
啦,你d戲好差!
永遠懷念MJ
winningmok 發表於 2005-8-6 11:31 | 顯示全部樓層

你有冇反省下自己有d咩地方做錯呀?
我之前對我個女朋友唔好佢先跟左第2個一齊,咁我都心甘情願,係我囉黎賤.
佢話過如果我對佢好佢唔會跟第2個架!!
但係你對個女仔好佢點解要跟第2個先,仲同第2個接二連三咁發生關係..?
反省下啦你自己,唔可以樣樣野都賴落神度架,你都要負番d責任架
神根本唔"佩"你呢d講野咁底"族"既人做佢既兒女
基督徙唔係咁架,我都懷疑緊係咪真係一個基督徒....如果係你令我地好失望
特登打編文係度話我地基督徒
 樓主| kbsgp 發表於 2005-8-6 12:06 | 顯示全部樓層
大家可能有誤會,我信主十三年,我講的是事實,並不是虛構。我唔係想話基督徒,只是想說一個基督徒也會這樣,撬牆腳,背叛自己另一半,撬牆腳的那位仲要時常在教會上領詩講道。各位其實我很難受,真事來的,如果我有半句虛言神必懲罰我,我估也估不到基督徒會這樣(我不是叫大家不信神,請不要誤會),大家都唔信我,以為我說謊,但此事千真萬確,你是我又會怎樣。我當初很信任弟兄姊妹,我就因為愛佢信佢,所以一次又一次願諒佢,但最後竟然......,各位基督徒的弟兄對不起,我不是話你們,有好多嘢你們不明白,佢做了份新工,識了很多女同事,個個話自己男友將成份人工給自己,話我一半都唔俾佢,人家男友賺幾萬元一個月我才得萬三四,人家有車有樓,又話我唔買車給她,唔俾錢佢考車牌,人家常買LV給女友,我卻極少買,最後佢見個男仔有車,同佢遊車河,更發生了關係。我前女友信主10年,24歲,我們做工都好幾年,不是求學階段。各位弟兄姊妹,因為呢D事我跌倒過,到最近才接受翻主,但未返教會,只是禱告讀經,我唔係話基督徒,只是想吐吓苦水,Sorry!
winningmok 發表於 2005-8-6 12:47 | 顯示全部樓層
你講到佢咁衰,俾我就算無左都唔覺得有咩要值得留念啦!!
反而開心添..咁要享受物質,貪個男朋友要有錢既,又咁花心
拍拖唔係為呢d架...只要大家開開心心咁相處就得架喇!!
有錢又點唧....你寧願揀一個有錢但係佢對你唔好定一係揀佢對你好但係無錢既
正常緊係揀後者啦~
唔使難過喎樓主,佢地2個人遲早有報應架喎!!
世間上仲有好多好既女仔,話唔定到時同你未來女朋友一齊仲開心過呢個呢....
 樓主| kbsgp 發表於 2005-8-6 12:52 | 顯示全部樓層

多謝你,不過最令我放唔低都係因為佢係基督徒,真係想唔到為甚麼會這樣。