hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 點樣令自已粗魯點?
開啟左側

點樣令自已粗魯點?

hsu 發表於 2005-8-13 07:46 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
307 發表於 2005-8-13 07:58 | 顯示全部樓層
[ref=336789]hsu[/ref]  在 13.8.2005 07:46 發表:
咁當然喇~如果真係超熟果d maybe先係咁
(或者知己)
否則~都未必會咁做
因為~哈~始終係「男兒有淚不輕彈」呀嘛#

知己...
就算係知己...
都可能覺得你無情情喊唔知點應付啦...

當然,如果我對住異性朋友,
見到佢地喊的...當然識得應付啦...#
只罵不建議=不負責任
hsu 發表於 2005-8-13 08:15 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
307 發表於 2005-8-13 08:27 | 顯示全部樓層

[ref=336798]hsu[/ref]  在 13.8.2005 08:15 發表:
咁又未必既~
喊得出黎既必然係發生大件事
係知己面前喊~對方都應該知道點做同點解咁樣

我都係~如果異性出現咁既情況
當然馬上處理咯~
(如果心儀對象就「更加」識處理喇#;oD)

拿...咁講...
就算係喊得出黎,
知道係大件事,
但係識唔識得應付又為另外一件事...
同埋,呢樣野有時都會牽涉性別角色的問題...
香港的社會入邊,
好多時都會覺得男人係應該將情緒用第二d渠道發泄,
但係喊一定唔係選擇...

OT: 唔知會對住我講壓力大果個人會幾時出現呢? #
只罵不建議=不負責任
hsu 發表於 2005-8-13 09:04 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
307 發表於 2005-8-13 13:36 | 顯示全部樓層
[ref=336817]hsu[/ref]  在 13.8.2005 09:04 發表:
咁又係~不過我諗大家真係超熟、超好朋友果隻既
喊maybe唔會覺得有乜問題~

咁又係~始終男人俾人感覺係堅強既
喊都未必咁容易係人地面前
以我為例~通常都會打機玩自閉#或者出去癲喪下~#;oD

咁呢個當然啦...
但係真係唔會知道對方係點睇....

好難講ga...
我又真係唔鐘意響其他人面前喊...
當然,對住女朋友又真係另計...

玩自閉? 我試過,
但係會失敗的...
出去玩? 就係今次...
覺得對下人係會好過自閉的...
自閉真係幾容易亂諗野...
只罵不建議=不負責任
hsu 發表於 2005-8-13 13:54 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
307 發表於 2005-8-13 14:05 | 顯示全部樓層
[ref=337057]hsu[/ref]  在 13.8.2005 13:54 發表:
如果對住女朋友喊~其實會唔會印象大扣分呢?
皆因可能俾左個感覺就係︰
乜我個男朋友咁易受傷既?

我個人比較鍾意玩自閉
至少可以唔駛對住人
自己可以諗下野~「點解會咁…咁…咁…」
不過自己都覺玩自閉的確幾易出事~(某次幾乎「賴野」)
但只試過一次咁既情況而己
因此都係鼓勵d人出去搵人傾訴好d

死喇...唔通我死呢樣野而不自知?
不過,睇咩情況啦...
如果係無適百事都喊一餐的,
咁我諗真係唔怕你都幾難...
你諗下如果你個女朋友十日唔埋就喊兩三次,
你會有咩反應?
當然,男人可以喊的密度又應該再低一點...

嗯...
都係果句啦...
有事的時候,
係好需要俾時間自己去冷靜,
但係一定要搵人幫自己手,
尤其係當問題去到自己一個係面對、解決唔到的時候...
真係要搵人傾下~~~
只罵不建議=不負責任
hsu 發表於 2005-8-13 14:13 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
307 發表於 2005-8-13 14:32 | 顯示全部樓層

[ref=337078]hsu[/ref]  在 13.8.2005 14:13 發表:
我諗一次半次係女朋友面前喊
就冇乜所謂~
但如果成日就可能出現我所提出既疑問喇
不過我又唔介意女朋友喊
就算次數密都唔怕
皆因女朋友係囉黎錫嘛;)

有時真係可能未必控制到自己而做出一d事出黎
所以果次好彩突然醒一醒
否則真係「大條(大鑊)」喇~

嗯...呢樣野我真係要諗多下先得喇...
但係女仔,就算係女朋友喊,
都真係唔易做ga...
係,當然係錫佢啦...
但係佢係咁喊,
又或者因為同一件事可以喊好多次,
你話點算好呢?
尤其當你遇過的話...就更加~~

係ga~~
講真,有個人響身邊提點一下從來都唔係一件壞事...
多個人多個腦呀~~
只罵不建議=不負責任