hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 兩岸三地巴士 (B4) 澳門新福利車隊(列隊)
開啟左側

[澳門] 澳門新福利車隊(列隊)

關閉 [複製鏈接]
homanbean 發表於 2009-3-29 14:02 | 顯示全部樓層

原帖由 238X 於 2009-3-29 13:45 發表

但你這樣的態度也很有問題吧...

我認為自己都係講事實啫
而且大家係度不斷爭拗最後如果演變成罵戰
對大家冇利

我就未按"報告" 只係提議大家咁做

如有得罪 請見諒
-   知足者自然常樂   -
Swedenscania 發表於 2009-3-29 14:38 | 顯示全部樓層
其實只是一張平凡的合影車隊照,須說不上影得好好,但個人又不覺得完全同標題無關。
張圖都可以見到新福利批車泊在一起,最少不是亂泊一通...
可能每個人心中把尺不同,但為左小小事就扣分>回文態度麻麻>進而接觸變成罵戰又何必呢...
我覺得兩方面都可以檢討下自己回文態度
(我不是版主無權說誰是誰非,要邊個負責,只係純粹提出己見,不理會勸言都無可厚非)

評分

參與人數 2aPower +4 收起 理由
dongfeng + 3 公道說話
petcity + 1 絕對認同

查看全部評分

樓主| yfunglenovo 發表於 2009-3-29 15:15 | 顯示全部樓層
CTB2121 發表於 2009-3-29 15:42 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
我係超人 發表於 2009-3-29 15:54 | 顯示全部樓層
原帖由 kalon 於 2009-3-29 03:41 發表

根本你正在無理取鬧, 完全不接受他人批評及意見. 本人無須亦沒有必要跟你作無謂的講解.
...

而家唔知邊個冇理取鬧呢?
ACIVFE-JS 發表於 2009-3-29 16:45 | 顯示全部樓層
原帖由 我係超人 於 2009-3-29 15:54 發表

而家唔知邊個冇理取鬧呢?

事件起因起Kalon度,之後看番佢地的言論,似係Kalon冇理取鬧

請問Kalon,對人不對事是好的行為嗎?相信你或大家也有答案
你大可以因為自已唔鐘意而扣人分,因為你有扣分權
但你這樣會令人反感

請看看你自已的言論

原帖由 kalon 於 2009-3-29 03:56 發表

請勿再離題討論! 而且, 請禮貌討論!

原帖由 kalon 於 2009-3-24 02:19 發表

1. 沒有,不過你可在全澳OK便利店、來來超級市場等購得;
2. 是,不過只限一人一卡使用,不得為他人付車費;另外,轉乘服務只限在相同公司互轉使用;
3. 新馬路尾近內港有好多平價旅館(賓館),睇你敢不敢住。(唔得搭N2遊一晚lo~ ha ...
原帖由 kalon 於 2009-3-29 11:46 發表

已經講左請勿離題仲要離題, 真係離譜! 我唔想用「說三道四」黎講你, 不過請你不要「借故發揮」...
咩叫做「你唔出聲,唔扣分」, italk給予全體會員發言及評分權利, 你是誰, 你現在的言論已是代表你是一位阻礙、打擾 ...

話完自已先好話人
P.S.以上引用全為kalon B4版之討論
再請問一下,你的帖子是否離譜?
----------------------------------------------------------------------------------

我想問下幅相邊度影?

admin35 發表於 2009-3-29 17:00 | 顯示全部樓層

注意

原帖由 ACIVFE-JS 於 2009-3-29 16:45 發表

你大可以因為自已唔鐘意而扣人分,因為你有扣分權
但你這樣會令人反感 ...

「單純因為自己唔鐘意而扣人分」
是違反評分附例第 7 及 / 或第 9 條的行為,
請勿發表鼓勵違規的言論。

評分管理專員示
 樓主| yfunglenovo 發表於 2009-3-29 19:06 | 顯示全部樓層
 樓主| yfunglenovo 發表於 2009-3-29 19:10 | 顯示全部樓層
ACIVFE-JS 發表於 2009-3-29 19:17 | 顯示全部樓層

原帖由 yfunglenovo 於 2009-3-29 19:06 發表
剛才收到一個電話...有人要告我誹謗...請問大家按澳門法律來說,以上我的言論會否夠成誹謗?

絕對不能,你邊有屈佢

-----------------------------------------------------------------------
仲有幾點影?