hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) "通櫃"一談
開啟左側

"通櫃"一談

Rick 發表於 2005-8-20 11:31 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

囚犯到達監獄後,需要接受"通櫃"檢查。但實在D講,那小小的肛門可藏幾多毒品哩?其實"通櫃"會否只是一種羞辱犯人的手法以收下馬威之效?

歡迎討論
鄭笑 發表於 2005-8-20 16:19 | 顯示全部樓層
mckhgc 發表於 2005-8-20 16:35 | 顯示全部樓層
[ref=345090]鄭笑[/ref]  在 05年08月20日 04:19 PM 發表:

唔係肛門,係個胃!!
通常都會用避孕套放入白粉,入監後把避孕套排出來,買給有毒引替人受罪的人……

[ Last edited by 鄭笑 on 2005-8-20 at 16:23 ]

如果係用胃藏毒既,咁通櫃可以check到乜?#:-[
唔通通櫃通到入個胃#:-[#:-[

其實都係羞辱多,如果真係要check既,照X光係咪更加清楚呢
TL 發表於 2005-8-20 16:51 | 顯示全部樓層

hk4sure 發表於 2005-8-20 19:05 | 顯示全部樓層
[ref=345118]TL[/ref]  在 2005-8-20 04:51 PM 發表:

吞避孕套落個肚度唔會穿咩?

人係消化不到塑膠的,
如果個避孕套的質素不是太差的話,
未必會穿的。

但如果個避孕套真的穿了,
個人隨時會因吸收了太多毒品而有生命危險... #:-X
《遇見你,我更懂自己》— 吳若權
60M 發表於 2005-8-20 19:33 | 顯示全部樓層
[ref=345248]hk4sure[/ref]  在 2005-8-20 19:05 發表:

人係消化不到塑膠的,
如果個避孕套的質素不是太差的話,
未必會穿的。

咁要睇下係咪水溶性喇...
hk4sure 發表於 2005-8-20 19:40 | 顯示全部樓層

[ref=345261]60M[/ref]  在 2005-8-20 07:33 PM 發表:

咁要睇下係咪水溶性喇...

但人的身體可以吸收水溶性及油溶性的東西。
smal 發表於 2005-8-20 21:13 | 顯示全部樓層
[ref=344908]Rick[/ref]  在 2005-8-20 03:31 AM 發表:

但實在D講,那小小的肛門可藏幾多毒品哩?其實"通櫃"會否只是一種羞辱犯人的手法以收下馬威之效?

歡迎討論

唔好理肛門小唔小,據香港警察數據,每公斤海洛英約值 2 萬元而每公斤 "冰" 市值更高達 3.5萬元。 即係話,你去超市買包5 公斤米返屋企,倒晒 d 米出黎,放晒 d 冰入去,果袋米就市值十多萬啦。 咁你話啦,小小的肛門,可以搵到幾多錢呢?

[ref=345103]mckhgc[/ref]  在 2005-8-20 08:35 AM 發表:

唔通通櫃通到入個胃#:-[#:-[

人既消化系統約有 300米長,如果通櫃通到入個胃,唔好話你同我,就算超人都會被通死...........可以參考多年前印尼的華人種族仇殺,有唔少華裔少女都係被輪姦後,再被暴徒用地拖棍等雜物,通櫃通到上胃以失血過多致死的。 你可以上網參考下文獻。

[ref=345118]TL[/ref]  在 2005-8-20 08:51 AM 發表:

照 X 光有後遺症架喎,

請問照 X 光會有乜後遺症呢?
X 光所用的 radiation 的 half-life 甚低,一來要合乎安全標準,二來就算唔合乎安全標準,一般機構都唔會肯洗咁多錢買 d radiation 可以超標到對人體有害既 X 光機。

與其擔心照 X 光有後遺症,不如擔心政府 d X 光機唔夠勁,照唔清楚吧啦 #:-/

人體體溫係唔會弄穿由單一聚亞胺酯或乳膠制成的安全套的,難聽 d 講,如果避孕套咁易穿, d 人就唔會囉黎避孕啦,你話係咪?如果你真係覺得避孕套咁易穿,我建議你買包試下點樣唔用利器去整穿一個避孕套 (筆者唔鼓吹大家咁做)

通常人的胃液酸鹼度在PH 1-3之間,空腹時都只係在 PH值 2以下,如果係擔心胃液會溶左個避孕套等胃液酸鹼度 pH值上升到3-5 之後才放避孕套入口 (筆者絕對唔鼓吹大家咁做)

[ref=345248]hk4sure[/ref]  在 2005-8-20 11:05 AM 發表:

人係消化不到塑膠的, 如果個避孕套的質素不是太差的話,
未必會穿的。

提提你,安全套的成份為單一聚亞胺酯或乳膠,塑膠係 "顏" 野黎,好容易吉親
(當然塑膠尚係聚烯酯時可以係液體,甚至氣體)  

吸收了太多毒品而有生命危險
成年人每天分泌的胃液约 1500毫升-2500毫升,筆者建議大家買枝醋,將 2.5 L 醋煲到約 37 度,然後將麵粉一次過倒入醋中,以模擬安全套破裂,毒品在胃液 dissolve。 如果我 d 少少 chem 知識仲未比返阿 sir 的話,2500毫升胃液,應該會被 200-300g 醇度海洛英 dissolved。 正所謂食飽睡一睡,活到 90 歲。 食飽白粉既話,咪去瞌瞌囉...........#:-/

以上都係小弟平生學返黎既,有咩錯漏,請多多指教

[ Last edited by smal on 2005-8-20 at 13:37 ]
老二做PR, GER 走晒, Inevitable
asv2 發表於 2005-8-20 21:31 | 顯示全部樓層
[ref=345335]smal[/ref]  在 2005-8-20 09:13 PM 發表:

唔好理肛門小唔小,據香港警察數據,每公斤海洛英約值 2 萬元而每公斤 "冰" 市值更高達 3.5萬元。 即係話,你去超市買包5 公斤米返屋企,倒晒 d 米出黎,放晒 d 冰入去,果袋米就市值十多萬啦。 咁 ...

係普通市面,供應尚且不成問題都已經咁既價錢
監獄裡面"貨源"咁有限,真係入到去就更加唔知乜野價啦....
hk4sure 發表於 2005-8-20 23:39 | 顯示全部樓層

[ref=345335]smal[/ref]  在 2005-8-20 09:13 PM 發表:

提提你,安全套的成份為單一聚亞胺酯或乳膠,塑膠係 "顏" 野黎,好容易吉親

睇電影d人會在避孕套上搽牛油(避孕套上本身的潤滑劑也不夠),
幫助吞落肚到, 仲要一次吞幾個, 都咪話唔辛苦... #:-X

以上純粹睇電影學到的, 唔知真實情況是否一樣。