hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) [新聞] 港深機鐵列車三分鐘一班
開啟左側

[新聞] 港深機鐵列車三分鐘一班

053h4 發表於 2009-5-9 00:13 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2009-5-9 00:18 | 顯示全部樓層
N672D 發表於 2009-5-9 01:21 | 顯示全部樓層
一講到$$ 白鴿果派BAN左你
AVW56 發表於 2009-5-9 07:37 | 顯示全部樓層

原帖由 N672D 於 2009-5-9 01:21 發表

完全無影響....

保皇 + 工聯 + 自由 係多票過泛民ge.

要計劃通過立法會, 簡直是 easy job.
thomash 發表於 2009-5-9 07:43 | 顯示全部樓層
現在了解到不做選民去投白鴿派的惡果了,
我不要更多的面子/白象工程!

AVW56 發表於 2009-5-9 07:47 | 顯示全部樓層
原帖由 053h4 於 2009-5-9 00:18 發表

根本就係轉移隔離地點, 唔係"放人"

另外, 深港機場鐵路, 係特區政府2007年提出的

講真, 就算你唔起深港機場鐵路, 人地都會起地鐵連接褔田同深圳機場
到時坐廣深港, 或者去褔田過關, 都唔見得會香港去深圳機場係 ...

咁點解港府唔堅持佢地要完全隔離足7日先放佢地走?

佢地返國個刻, 其實已經隔離左4日有多, 仲有個2日幾點解唔隔離埋先呢?
隔離埋咪唔駛搞到件事咁複雜囉.

仲有, 個個國家都話理解香港的隔離措施,
其中法國領事更話香港做得好岩, 故無需向他們道歉,
但墨西哥就一直話中國同香港點歧視, 又話要接人返去,
返到去, 個班墨西哥人究竟有冇隔離埋餘下日子呢? 你敢肯定?

呢條機場鐵路, 一起好, 就同送客無分別,

香港早年成日話想同廣州白雲, 深圳寶安機場搞合作搞分工,
話咩香港專注世界航線, 廣州深圳專注國內航線,
但人地根本就唔理香港, 因為佢地自己都有實力辦國外航線, 駛鬼同香港合作,
仲有, 叫人地負責國內航線而自己專注國外航線,
香港機場擺明就係搵深圳同廣州笨, 當人地深圳廣州係傻仔...

而家已經有唔少香港人貪平而係大陸搭飛機,
開左機鐵, 香港人上深圳搭飛機更容易,
變相多左人返國內搭飛機.
053h4 發表於 2009-5-9 10:47 | 顯示全部樓層

Kaix 發表於 2009-5-9 11:55 | 顯示全部樓層
原帖由 053h4 於 2009-5-8 20:30 發表
西鐵拉去機場, 收幾錢先?
收得平, 一定會搶機場快線d客啦

機場線同西鐵共用路軌?繁忙時間一會拉疏西鐵班次, 對市民來講是不便的

想平嘅根本唔會搭機場快線,一早搭左巴士喇
搭得機場快線嘅都係貪佢快速直達港島

西鐵搶市區機場巴士都仲講得過,
但係由市區搭西鐵要經荃灣、元朗、天水圍、屯門先到機場,
車程又唔快,價錢又唔會平

根本西鐵、機場快線同市區機場巴士,三者都係完全唔同市場

所以西鐵拉去機場,
對機場快線客量係零影響
Kaix 發表於 2009-5-9 12:07 | 顯示全部樓層
原帖由 N672D 於 2009-5-9 01:21 發表

原帖由 thomash 於 2009-5-9 07:43 發表
現在了解到不做選民去投白鴿派的惡果了,
我不要更多的面子/白象工程!

如果個project係可以令到西鐵拉去機場,
呢d利民建設我唔信民主派會反對
053h4 發表於 2009-5-9 12:14 | 顯示全部樓層