hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 警察鍾意拉人又一例
開啟左側

警察鍾意拉人又一例

fungch 發表於 2005-9-3 12:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

barking 發表於 2005-9-3 12:36 | 顯示全部樓層
你講警察 or 海關?
guia 發表於 2005-9-3 13:03 | 顯示全部樓層
[ref=359440]barking[/ref]  在 3-9-2005 12:36 發表:

你講警察 or 海關?

海關先係負責捉翻版, 關警察咩事?
barking 發表於 2005-9-3 13:21 | 顯示全部樓層

[ref=359454]guia[/ref]  在 2005-9-3 01:03 PM 發表:

海關先係負責捉翻版, 關警察咩事?

標題是警察
kmb_gu657 發表於 2005-9-3 17:02 | 顯示全部樓層
[ref=359433]fungch[/ref]  在 3-9-2005 12:24 發表:

迪 士 尼 開 幕 前   海 關 大 掃 蕩
搗 16 冒 牌 米 奇 專 門 店
(連結只限今天瀏覽)

我覺得職員未必知道舖頭係咪一件翻版貨品都無..
我唔明點解唔拉入貨果個人, 而要拉d 賣野既職員~

人地打份工ge je~

你個標題係 警察鍾意拉人又一例,但係響篇文章入面我完全搵唔到
「警察」呢兩個字,唔知咁算唔算係「對有關機構(即香港警察)作出
無理批評」呢?

仲有,行動中有有關商標持有人同行,d 商品係咪翻版商標持有人一睇
就知。
3ASV196 發表於 2005-9-4 09:29 | 顯示全部樓層
[ref=359433]fungch[/ref]  在 2005-9-3 12:24 PM 發表:

[url=http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20050903&sec_id=4104&showdate=20050903&art_id=5193972#]
迪 士 尼 開 幕 前   海 關 大 掃 蕩
搗 16 冒 牌 米 奇 專  ...

第一, 唔係警察, 第二, 相信海關都係根據法律去做野,
有關法例我唔清楚, 但協助賣老翻碟的人都應該會拉..
有時唔知是否理由?

我唔明咩叫"鍾意拉人又一例"....人地執法人員去執行
法律俾佢地的權力, 有乜問題? 如果講打份工, 咁其實
海關, 警察, 同樣都係"人地打份工o者"...

[ Last edited by 3ASV196 on 2005-9-4 at 09:31 ]
3ASV196.KE7270